Κουφός: «Είπα στον Πιτίνο πως είμαι ανοιχτός για την επιστροφή στην Εθνική»

Σε συνέντευξή του ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Κώστας Κουφός τόνισε ότι μίλησε με τον Ρικ Πιτίνο και του διεμήνυσε πως είναι ανοιχτός στο να επιστρέψει στην εθνική ομάδα. Τι δήλωσε ο Έλληνας άσος για τον Βασίλη Σπανούλη.

Κουφός: «Είπα στον Πιτίνο πως είμαι ανοιχτός για την επιστροφή στην Εθνική»

Συνέντευξη στο «Sports Rabbi» του Ισραήλ παραχώρησε ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Κώστας Κουφός ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα. Όπως δήλωσε, ο Ρικ Πιτίνο του έστειλε μήνυμα, και ο ίδιος του διεμήνυσε πως είναι ανοιχτός στο να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Εκτός των άλλων, ο Κουφός μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη εκφράζοντας το θαυμασμό του για τον τρόπο που προσεγγίζει κάθε παιχνίδι, ενώ τόνισε πως είναι ευλογημένος που τον είχε συμπαίκτη στην Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κουφού:

Για τον Βασίλη Σπανούλη, και το ότι δεν κατάφερε να συνυπάρξει στην Ελλάδα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Απολαμβάνω να παίζω με παίκτες όπως ο Σπανούλης. Θα ήθελα πολύ να έχω παίξει και στο πλευρό του Διαμαντίδη. Έδινε τις άλεϊ ουπ πάσες και οι ψηλοί γίνονταν καλύτεροι μαζί του. Ο Σπανούλης, ο Ζήσης και πολλοί άλλοι Έλληνες θρύλοι... Από τον Σπανούλη θαυμάζω το πώς προσεγγίζει το παιχνίδι. Προετοιμάζει τα πάντα.

Νομίζω πως πάντα βάζει το ένα συγκεκριμένο πόδι του στο παρκέ πρώτο, δεν θυμάμαι αν είναι το αριστερό ή το δεξί. Του είχα «χαλάσει» αυτή τη ρουτίνα και απολογήθηκα, ήμουν μόνο 19 ετών τότε. Έμαθα πολλά από εκείνον, είμαι ευλογημένος που έπαιξα με αυτούς τους παίκτες».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα:

«Είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι. Ό,τι συμβαίνει πίσω από τη σκηνή, μένει εκεί. Αυτό είναι. Κάθε καλοκαίρι ήμουν ανοιχτός για να παίξω. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αλλά είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι.

Ο Ρικ Πιτίνο μου έστειλε μήνυμα. Ήθελε να δει πού είμαι και του είπα πως είμαι ανοιχτός στην πιθανή επιστροφή μου. Είχε προσπαθήσει να με... στρατολογήσει στο Λούιβιλ. Έχουμε την ιστορία μας. Σέβομαι τον Ρικ Πιτίνο και το πώς προπονεί. Έχει εμπειρία από το ΝΒΑ, το κολεγιακό μπάσκετ και την Euroleague. Ελάχιστοι το έχουν αυτό».