Έχασε την ευκαιρία του να δώσει απαντήσεις

Ο Ολυμπιακός είχε ιστορική ευκαιρία να δώσει απαντήσεις στην πλευρά του Παναθηναϊκού που ισχυρίζεται ότι εκείνος τον έριξε κατηγορία. Ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ και η χαλάρωση στην παράταση που του τη στέρησε. 

Έχασε την ευκαιρία του να δώσει απαντήσεις

Και τι δεν έχουμε ακούσει και διαβάσει από πέρυσι και συγκεκριμένα από την ημέρα που ο Ολυμπιακός πήρε την ιστορική απόφαση να φύγει από τη φαρσοκωμωδία που παιζόταν στον ημιτελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 99-93: Η τριπλή «αυτοκτονία» στο τέλος της κανονικής διάρκειας (vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν -επιτέλους- να έρθουν σε ρήξη με το σύστημα που κινεί τα νήματα στο ελληνικό μπάσκετ και από εκείνη την ημέρα βιώνει τη χλεύη των αντιπάλων του σε κάθε επίπεδο. Διοικητικό, αθλητικό αλλά και οπαδικό.

Η «πράσινη» ΚΑΕ έχει ξεφύγει εντελώς και κάνει λόγο για «ντροπή του αθλήματος», οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τραγουδούν συνεχώς «αντίο, αντίο, εκεί στην Α2» και οι παίκτες του κρατούν μπλουζάκια με το παραπάνω σύνθημα και φωτογραφίζονται με τους φίλους της ομάδας τους. Εδώ, να σημειώσουμε ένα παράδοξο: Αντί να κρύβουν οι παίκτες τα πρόσωπά τους στις φωτογραφίες αυτές, τα κρύβουν οι οπαδοί!

Κεμζούρα: «Η ευθύνη βαραίνει εμένα»

Το βράδυ της Παρασκευής 6/12 ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο «αιωνίων αντιπάλων» του ελληνικού αθλητισμού μετά από όσα συνέβησαν πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ σε μια περίοδο που η ομάδα του βρίσκεται σε ανοδική πορεία, όμως ήταν πίσω στη βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό ο οποίος από το ξεκίνημα της σεζόν παρουσιαζόταν στην Ευρώπη πιο σταθερός. Κι ας έχει διώξει τον προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε τη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός φέτος είχε μια δουλειά να κάνει στον πρώτο γύρο της Euroleague. Να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Και μέχρι τα πρώτα 39.56'' του αγώνα, την έκανε καλά. Μετά, κόλλησε το μυαλό των παικτών. Δεν βρέθηκε κάποιος να κάνει ένα φάουλ στον Παπαγιάννη πριν αυτός σηκωθεί να σουτάρει και στείλει το ματς στην παράταση. Και έπειτα, δεν βρέθηκε κάποιος να δώσει μια σωστή πάσα και να κάνει ο Ολυμπιακός μια επίθεση.

Κατέθεσε ένσταση ο Ολυμπιακός - Την πήρε πίσω

Συγγνώμη, αλλά ο τρόπος που ηττήθηκαν οι Πειραιώτες χθες στο ΟΑΚΑ, ήταν απαράδεκτος. Ο κόσμος του ζούσε και ανέπνεε για αυτόν τον αγώνα, το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι παίκτες. Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να αποδείξει η ομάδα πρώτον ότι με ξένους διαιτητές δεν έχει πρόβλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό και δεύτερον ότι οι μόνιμοι πρωταθλητές Ελλάδας, χωρίς τους «γκρι» γίνονται μόνιμοι δεύτεροι στην Ευρώπη.

Μπορεί κάποιος να σταθεί στην πολύ καλή εμφάνιση. Μπορεί να σταθεί στην ανοδική πορεία που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό. Όμως, δυστυχώς, δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον αιώνιο «τύραννο» του αθλήματος στη χώρα μας και να του κλείσει το μάτι χαμογελώντας...