Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 99-93: Η τριπλή «αυτοκτονία» στο τέλος της κανονικής διάρκειας (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε δικό του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, για την 12η αγωνιστική της EuroLeague. Η τριπλή "αυτοκτονία" στο τέλος της κανονικής διάρκεια του αγώνα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 99-93: Η τριπλή «αυτοκτονία» στο τέλος της κανονικής διάρκειας (vid)

Παρότι βρήκε απέναντί του έναν εξωπραγματικό Ράις (41π.), παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμη και 13 πόντους στην 3η περίοδο, ο Ολυμπιακός έφερε στα μέτρα του το παιχνίδι, μέσα από την άμυνα, αλλά και τον επιθετικό οίστρο του Μπράντον Πολ.

Και χρειάστηκε να "αυτοκτονήσει" τρεις φορές στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα:

  • Την τελευταία επίθεση την πήρε ο Μπάλντουϊν και τη μετέτρεψε σε "σκοτωμένη". Κλείστηκε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, σάστισε και πέταξε στα σκουπίδια την μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού να τελειώσει τον Παναθηναϊκό.
  • Στην επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλάζουν οι άμυνες, ο Καλάθης "ταϊζει" στη ρακέτα τον Παπαγιάννη, ο οποίος βρίσκεται με αντίπαλο τον πολύ κοντύτερό του, Μπάλντουϊν. Εκεί κάνεις φάουλ στον παίκτη, που είχε 0/4 βολές φέτος σε όλη τη διοργάνωση.
  • Και έχεις και την τρίτη ευκαιρία να πάρεις το παιχνίδι 3",4 πριν το τέλος με την επαναφορά στο μισό γήπεδο. Σε αυτό το επίπεδο και σε τόσο κρίσιμο σημείο ΠΡΕΠΕΙ να έχεις τον τρόπο να βάλεις την μπάλα στο παρκέ. Αντ' αυτού, οι ερυθρόλευκοι χάρισαν την τελευταία επίθεση -έστω και βεβιασμένη- στον αντίπαλό τους.

Ασχολίαστο το 64% στις βολές (20/31 βολές), που μια παραπάνω να έβαζαν οι παίκτες του στην κανονική διάρκεια, σήμερα (7/12) η κουβέντα θα ήταν διαφορετική...

Δείτε την "αυτοκτονία" του Ολυμπιακού στο 2:20