Αν ο Ολυμπιακός είχε και ρυθμό...

Ο Ολυμπιακός έκανε μια μεστή εμφάνιση παίρνοντας μια εμφατική νίκη στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα, σε έναν αγώνα που ίσως και να επιβεβαίωσε ότι ο ρυθμός είναι το συστατικό που λείπει από τη φετινή ομάδα προκειμένου να «δέσει το γλυκό». 

Αν ο Ολυμπιακός είχε και ρυθμό...

Σκεφτείτε λίγο πόσο διαφορετικά ίσως να εξελισσόταν η σεζόν για την ομάδα του Πειραιά αν είχαν λίγα περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους.

Μετά το φιλικό με τον Ιωνικό ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις, ενώ στη δεύτερη διαβολοβδομάδα έκανε δύο πολύ καλές εμφανίσεις, με διαφορετικά ωστόσο αποτελέσματα.

Από το χθεσινό παιχνίδι μπορεί κάποιος να «τικάρει» πολλές παρατηρήσεις. Το γεγονός ότι ο Ρούμπιτ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε που πάτησε το πόδι του στον Πειραιά. Ή την σταθερότητα που έδειξε στη Γερμανία ο Μπάλντγουιν.

Την αγωνιστική άνοδο του Γιώργου Πρίντεζη που τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο Γιώργος που ξέραμε πάντα. Ο Πολ για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι δικαίως κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης καλοκαιρινής μεταγραφής.

Όμως, πέρα από όλα αυτά το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες του Κεμζούρα δείχνουν να πατούν καλύτερα στα πόδια τους όταν δίνουν συνεχόμενους αγώνες. Είναι μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα το γεγονός ότι οι παίκτες της αγωνίζονται μόνο μια φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο.

Αργότερα, όταν οι υπόλοιπες ομάδες θα καταρρέουν από τα συνεχόμενα ματς, ίσως επωφεληθεί ο Ολυμπιακός. Όμως στην εκκίνηση της φετινής Euroleague έδειχνε να είναι πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Ελπίζουμε αυτό να μην στοιχίσει, οι «ερυθρόλευκοι» να συνεχίσουν να έχουν ανοδική πορεία και στο τέλος να καταφέρουν να μπουν στην οκτάδα.

Τέλος, κρατήστε αυτό από τον αγώνα του Βερολίνου: Ο Κεμζούρα χρησιμοποίησε όλους του τους παίκτες που είχε στην 12αδα και το γεγονός ότι άνοιξε τόσο πολύ το ροτέισον του βγήκε σε καλό. Συνυπολογίστε ότι οι έντεκα από τους δώδεκα παίκτες σκόραραν και έχετε μια εικόνα για τα αίτια της νίκης.

Ο μόνος που δεν σκόραρε είναι ο Πάντερ. Ο άνθρωπος που αποκτήθηκε για να δίνει σκορ στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικάνος είναι ακόμα κάπως «σφιγμένος». Όταν χαλαρώσει και απολαύσει το μπάσκετ θα γίνει και ο ίδιος καλύτερος, αλλά και η ομάδα του...