Το διάβασμα του Κεμζούρα και η νοοτροπία του αύριο

Η καθοριστική συμβολή του Κεστούτις Κεμζούρα στη νίκη του Ολυμπιακού και η επιθυμητή νοοτροπία της επόμενης διπλής αγωνιστικής στη Γερμανία.

Το διάβασμα του Κεμζούρα και η νοοτροπία του αύριο

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά τις ήττες από Μακάμπι και Εφές, πιάνοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση ανά διαστήματα κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν στοιχεία που τους έλειψαν από τα δύο προηγούμενα ματς, παρουσιάζοντας μια εικόνα μαχητικότητας, συγκέντρωσης, ενώ χρησιμοποίησαν ως όπλο την άμυνα κόντρα στους άστοχους και άναρχους Λιθουανούς.

Ίσως όμως το πιο σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης του ΣΕΦ ήταν το διάβασμα του Κεστούτις Κεμζούρα. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αντιλήφθηκε νωρίς ότι έπρεπε να χαμηλώσει τον ρυθμό και να χτυπήσει στην αχίλλειο πτέρνα της Ζαλγκίρις, την αμυντικά ευάλωτη ρακέτα της.

Χρησιμοποιώντας το γνώριμο στον Ολυμπιακό πικ εκ ρολ επιτυχημένα έδωσε στους ψηλούς του σουτ υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις, όπως φανερώνουν άλλωστε τόσο τα ποσοστά του Μιλουτίνοφ (14 π., 4/5 διπ.), όσο και του Ριντ (10 π, 4/5 διπ.)

Ο τρόπος που ο Λιθουανός κόουτς των Πειραιωτών προσέγγισε στο ματς φάνηκε και στην καλή διαχείριση του rotation. Ο Κεμζούρα αξιοποίησε σωστά τις αλλαγές μέσα στο παιχνίδι, ανάλογα με τον αν ήθελε ενέργεια ή χαμηλό τέμπο, είχε αντίδραση στις κινήσεις του Γιασικεβίτσιους και διαχειρίστηκε ορθά τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εκ των κορυφαίων με 16 πόντους (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα) και 7 ασίστ. Η απόδοσή του μαρτυρά ότι χρησιμοποιήθηκε με φειδώ σε καίρια σημεία, δεν... κάηκε από τον προπονητή του, θυμίζοντας τελικά... vintage Σπανούλη!

Η επόμενη μέρα

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η χρονιά έχει ξεκινήσει στραβά και είναι σαφές ότι η δυναμική των «ερυθρολεύκων» είναι συγκεκριμένη.

Όπως προείπαμε, κόντρα στην Ζαλγκίρις, οι Πειραιώτες έκαναν κάποια πράγματα που δεν μπόρεσαν να κάνουν στα προηγούμενα δύο ματς.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο με «διαβολοβδομάδα» στην Γερμανία κόντρα σε Άλμπα και Μπάγερν. Ας χρησιμοποιήσει, λοιπόν, την καλή του ψυχολογία από το ματς του ΣΕΦ, ας παραταχθεί με την ίδια νοοτροπία και σε Βερολίνο και Μόναχο και ό,τι βγει.

Υ.Γ. Δεν ενοχλούν οι ήττες. Και αυτές μέσα στο πρόγραμμα είναι. Η εικόνα παραίτησης όταν τα ματς ξέφευγαν από τον έλεγχο του Ολυμπιακού είναι αυτό που απογοήτευε άπαντες. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό κέρδος για τους Πειραιώτες το γεγονός ότι με τους Λιθουανούς αυτό δεν το συνέβη, επειδή δεν το ΑΦΗΣΑΝ να συμβεί...