Βιλερμπάν: Εξαιρετική στα εντός, απογοητευτική στα εκτός

Η Βιλερμπάν κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία με στόχο να βάλει τέλος σε ένα σερί κακών αποτελεσμάτων στα εκτός έδρας ματς. Αντιθέτως στη Γαλλία η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς τα πηγαίνει εξαιρετικά όντας αήττητη κόντρα σε ομάδες με ιστορία στη Euroleague.

Βιλερμπάν: Εξαιρετική στα εντός, απογοητευτική στα εκτός

Η Βιλερμπάν σε ένα παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον αγωνίζεται με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία (15/11, 20:00), με στόχο να βάλει τέλος στις απογοητευτικές μέχρις στιγμής εκτός έδρας εμφανίσεις της.

Βέβαια, η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς στη Γαλλία όχι μόνο έχει κερδίσει σε όλους τους αγώνες της φετινής Euroleague, αλλά τα έχει καταφέρει και με ομάδες με μεγάλη ιστορία στη διοργάνωση.

Χαρακτηριστικά η Ασβέλ την πρώτη αγωνιστική επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 82-63. Να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει 3 ευρωλίγκες μέχρις στιγμής στην ιστορία τους.

Στη δεύτερη αγωνιστική οι παίκτες του Μίτροβιτς με επική ανατροπή «καθάρισαν» και τον Παναθηναϊκό στον πόντο (79-78). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει 6 ευρωπαϊκά τρόπαια στην διοργάνωση.

Την πέμπτη αγωνιστική ήρθε ακόμα μια εντός έδρας νίκη για τους Γάλλους επί της Μπασκόνια που ήταν φιναλίστ στην διοργάνωση 2 φορές. Μάλιστα η νίκη ήρθε πάλι στο τέλος με σκορ 66-63.

Τέλος το «ηχηρότερο χαστούκι όλων» ήρθε επί της ΤΣΣΚΑ με σκορ 67-66. Να σημειωθεί ότι η κάτοχος του τίτλου έχει άλλες 7 κατακτήσεις στο ενεργητικό της.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς λοιπόν, η Βιλερμπάν κέρδισε τα 3 από τα 4 της παιχνίδια με διαφορά λιγότερη των τεσσάρων πόντων. Ενώ έδειξε εξαιρετικό αμυντικό πρόσωπο, αφού δέχτηκε 63 πόντους από Ολυμπιακό και Μπασκόνια, μόλις 66 από την ΤΣΣΚΑ και μόνο ο Παναθηναϊκός πέτυχε 78 μέσα στη Γαλλία.

Πάμε τώρα και στα εκτός έδρας ματς όπου η Βιλερμπάν έχει απογοητεύσει με συντριβή από τη Μπάγερν με 104-63 στην τρίτη αγωνιστική, ήττα από την Ζαλγκίρις με 70-56 στην τέταρτη και τέλος ήττα από τη Βαλένθια στην έκτη με 81-72.

Κοινώς, οι Γάλλοι, εκτός έδρας έχουν χάσει με σχετική άνεση από τις αντιπάλους τους. Αντίθετα εντός έδρας, όχι μόνο τα πηγαίνουν εξαιρετικά, αλλά αυτό το έχουν καταφέρει με παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ παίζοντας φοβερή άμυνα.

Αναλυτικά οι νίκες της Βιλερμπάν:

1η αγωνιστική

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός: 82-63

2η αγωνιστική

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός: 79-78

5η αγωνιστική

Βιλερμπάν - Μπασκόνια: 66-63

7η αγωνιστική

Βιλερμπάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 67-66

Οι ήττες της Βιλερμπάν:

3η αγωνιστική

Μπάγερν - Βιλερμπάν: 104 -63

4η αγωινστική

Ζαλγκίρις - Βιλερμπάν: 70-56

6η αγωνιστική

Βαλένθια - Βιλερμπάν: 81-72

Μένει να φανεί τώρα αν η ομάδα των Τέιλορ, Ζαν-Τσαρλς, Γεκίρι και του πρώην «πράσινου» Έιντριαν Πέιν «σπάσει επιτέλους το ρόδι» στην Σερβία.