Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Ο ΛεΝτέι επιστρέφει στο ΣΕΦ

Ο Ζακ ΛεΝτέι, ο κορυφαίος παίκτης της Ζαλγκίρις φέτος στην EuroLeague, επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΣΕΦ, ύστερα από την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Ο ΛεΝτέι επιστρέφει στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ζαλγκίρις θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν πρώην παίκτη του. Ο λόγος για τον Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Δεν τα πήγε άσχημα.

Τέλειωσε την σεζόν έχοντας μέσο όρο 9.7 πόντους (57% δίποντα) και 4 ριμπάουντ, σε 17 λεπτά συμμετοχής. Είχε αδυναμίες στην άμυνα, δεν έδινε σχεδόν ποτέ πάσα, αλλά είχε ξεκάθαρο ταλέντο και ευχέρεια στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον απέκτησε για την θέση "5", αλλά ο παίκτης το έλεγε και το έδειχνε στη πράξη, πως ήταν περισσότερο "4άρι". Και αυτή ήταν η αλήθεια, με τους "ερυθρόλευκους" να πληρώνουν πέρσι την έλλειψη καθαρόαιμου αθλητικού σέντερ στο ρόστερ τους.

Άποψη μας πως θα ήταν χρήσιμος φέτος στον Ολυμπιακό αν έμενε στο ρόστερ σαν τον παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Αποφασίστηκε όμως να παραχωρηθεί και μετακόμισε στη Ζαλγκίρις, στην οποία τα πηγαίνει καλύτερα και από πέρσι!

Συγκεκριμένα, έχει μέσο όρο 13.6 πόντους (52.4% δίποντα), 6.1 ριμπάουντ, ενώ δείχνει βελτίωση και στη πάσα (1.1), σε 26 λεπτά συμμετοχής. Σύμφωνα μάλιστα με το σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας, είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Θα έχει και εκείνος το δικό του κίνητρο να αποδείξει πως κακώς έφυγε…