Ολυμπιακός: H «πληγή» στις ασίστ και στο τρίποντο

Ο Ολυμπιακός είναι τελευταίος στις ασίστ (12.8) και σε ευστοχία στα τρίποντα (29.8%), ενώ διαθέτει και την δεύτερη χειρότερη επίθεση στην EuroLeague. 

Ολυμπιακός: H «πληγή» στις ασίστ και στο τρίποντο

Φαινόταν από τη καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδα, βγάζει… μάτι στη πράξη και αποτυπώνεται απογοητευτικά στη στατιστική υπηρεσία της Ευρωλίγκας. Ύστερα από επτά αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός είναι τελευταίος τόσο στον τομέα των ασίστ, όσο και σε εκείνον στα τρίποντα!

Οι Πειραιώτες έχουν μόλις 12.8 τελικές πάσες ανά παιχνίδι, ενώ στα σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα έχουν το (τραγικό) ποσοστό του 29.8%. Και στην επίθεση, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Προτελευταίοι είναι οι «ερυθρόλευκοι» στο σκοράρισμα, έχοντας μέσο όρο 71.7 πόντους.

Και ξέρετε ποιο είναι το εκνευριστικό; Πως το φετινό ρόστερ στελεχώθηκε με τέτοιο τρόπο, με παίκτες (που θεωρητικά τουλάχιστον) έχουν έφεση στο σουτ και στο να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, αλλά η εικόνα της ομάδας στην επίθεση είναι χειρότερη από πέρσι.

Οι συγκεκριμένες αδυναμίες, βέβαια, φαινόντουσαν από το καλοκαίρι. Είχαμε επισημάνει από τα τότε φιλικά της ομάδας πως οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να υστερούν σε δημιουργία και περιφερειακό σουτ. Βέβαια, τότε υπήρχε η άποψη πως «είναι νωρίς και η ομάδα χρειάζεται χρόνο», αλλά όλα αυτά ήταν δικαιολογίες.

Αν και η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες απέκτησαν παίκτες με ικανότητα στο μακρινό σουτ (Πάντερ, Πολ, Κουζμίνσκας), στο κομμάτι της δημιουργίας ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν πήρε παίκτες με ευχέρεια στη τελική πάσα. Πάλι καλά που ήρθε ο Τέιλορ Ρότσεστι για να δώσει «ανάσα» σε αυτούς τους δύο τομείς, στους οποίους οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ασφυκτιούν.