Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Αντίδραση με τον «κακό του δαίμονα»

Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιδράσει στο ΣΕΦ, ψάχνοντας τον παλιό καλό εαυτό του απέναντι στη Ζαλγκίρις. Τον «κακό του δαίμονα» τους τελευταίους 18 μήνες. 

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Αντίδραση με τον «κακό του δαίμονα»

Αν και μέχρι πριν δύο χρόνια, έλεγε κάποιος πως ο Ολυμπιακός στις επτά πρώτες αγωνιστικές στην EuroLeague θα έχει μόλις δύο νίκες, έχοντας χάσει από την Βιλερμπάν εκτός έδρας και από τη Ζενίτ Aγίας Πετρούπολης στο ΣΕΦ, θα έβαζε τα… γέλια!

Όμως, είναι μία σκληρή πραγματικότητα και οι Πειραιώτες καλούνται να αντιδράσουν, ύστερα από τις δύο σερί ήττες στον Πειραιά από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές. Και δεν είναι μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα. Είναι και ο πικρός τρόπος!

Δεν είναι πως τους… ξεγλιστρούν οι νίκες μέσα από τα χέρια, πως χάνουν στις λεπτομέρειες. Πρόκειται για καθαρές ήττες! Με 25 πόντους διαφορά (65-90) έχασαν από τους Ισραηλινούς, με -19 (67-86) από τους Τούρκους, ενώ νωρίτερα «έπεσαν» στη Βιτόρια με -16 και με -19 επί γαλλικού εδάφους.

Σε όλα αυτά τα ματς, τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» είχαν σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο. Εικόνα απογοητευτική και θα λέγαμε προσβλητική ως προς την σύγχρονη ιστορία της. Διότι αυτή η ομάδα, πέρα από τους τίτλους, τις διακρίσεις και τις επιτυχίες της, φημιζόταν για την νοοτροπία νικητή, για την περηφάνια και την σκληράδα της! Για την αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση της, για τις εντυπωσιακές ανατροπές της, για το γεγονός πως είναι η ομάδα που δεν τα παρατούσε ποτέ, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Ακόμη και όταν έχανε, έβλεπες τον φόβο στα μάτια των αντιπάλων.

Είχαμε την τύχη να κάνουμε ταξίδια στο εξωτερικό με αυτή την ομάδα, αλλά και να συνομιλήσουμε με ξένους συναδέλφους, και το στήθος μας πάντα φούσκωνε από περηφάνια, όταν ακούγαμε αυθόρμητα διθυραμβικά σχόλια θαυμασμού για την παρέα των Σπανούλη και Πρίντεζη. Και τώρα, έρχεται σχεδόν ο κάθε αντίπαλος στο ΣΕΦ, και κάνει… πάρτι στο «σπίτι» του Ολυμπιακού.

Στο μεγάλο λιμάνι, βέβαια, ελπίζουν να αλλάξουν άρδην την απογοητευτική εικόνα που έδειξαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα τελευταία παιχνίδια τους κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές. Και καλούνται να το κάνουν πράξη απέναντι στον «κακό τους δαίμονα», την Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τους τελευταίους 18 μήνες, σε τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Φάληρο, οι «πράσινοι» έχουν πάρει τρία «διπλά». Έχουν ρεκόρ 3-4 (στο 2-5 ο Ολυμπιακός) και οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη, τόσο για να αναρριχηθούν πιο ψηλά στη κατάταξη, όσο και για να αναπτερωθεί το πεσμένο τους ηθικό. Το τζάμπολ το βράδυ της Παρασκευής (21:30).