Ολυμπιακός: Η ανάγκη να ενσωματωθούν άμεσα οι Ριντ και Ρότσεστι

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη δύο προσθήκες στο ρόστερ του και πρέπει οι νέοι παίκτες να αφομοιώσουν το παιχνίδι της ομάδας όσο πιο άμεσα γίνεται προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να γίνουν ανταγωνιστικοί στην Euroleague. 

Ολυμπιακός: Η ανάγκη να ενσωματωθούν άμεσα οι Ριντ και Ρότσεστι

Από το ξεκίνημα κιόλας της φετινής σεζόν, δύο ήταν οι χτυπητές αδυναμίες του Ολυμπιακού: Ο παίκτης που θα μπορούσε να βάλει την μπάλα στο καλάθι αλλά και να δημιουργήσει για τους υπόλοιπους και ο παίκτης που θα σκέπαζε τη στεφάνι και θα έκανε τους αντιπάλους να το σκεφτούν διπλά πριν προσπαθήσουν να πατήσουν τη ρακέτα των «ερυθρόλευκων».

Μετά την απόλυση του Ντέιβιντ Μπλατ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κεστούτις Κεμζούρα η διοίκηση κινήθηκε γρήγορα και κάλυψε τις δύο αυτές τρύπες.

Όμως οι παίκτες που ήρθαν ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί απόλυτα, δεν έχουν βρει τον ρυθμό τους και δεν έχουν βοηθήσει όσο περίμενε η ομάδα να το κάνουν.

Για αυτό φυσικά δεν ευθύνονται οι παίκτες. Ο Ολυμπιακός φέτος με εξαίρεση τις «διαβολοβδομάδες» της Euroleague δίνει μονάχα έναν αγώνα την εβδομάδα, γεγονός που δε βοηθάει όποιον παίκτη έρχεται μεσούσης της σεζόν να βρει ρυθμό και να αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας.

Ο Ρότσεστι από την πρώτη του μέρα κιόλας δείχνει ότι είναι πιο έτοιμος από τον Ριντ τουλάχιστον στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει πολλές παραστάσεις από αγώνες Euroleague αφού στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, όμως στον τομέα της φυσικής κατάστασης έχει μείνει λίγο πίσω.

Αντίθετα, ο Ριντ έχει διπλή δουλειά να κάνει, αφού είναι η πρώτη του φορά που περνάει τον Ατλαντικό για να παίξει μπάσκετ, ενώ ήταν και σε πολύμηνη απραξία πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, έχει όλα τα στοιχεία που ζητούν από αυτόν οι «ερυθρόλευκοι» και άπαντες πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει ο επάξιος αντικαταστάτης του Μιλουτίνοφ όταν θα πατάει το παρκέ.

Ο Ολυμπιακός τους έχει ανάγκη και τους δύο και όλοι ελπίζουν ότι από το αυριανό ματς με τη Ζαλγκίρις θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα τους να ανασάνει...