Ολυμπιακός: Πρώτο ζητούμενο να βρει ρυθμό...

Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μια ομάδα που ή θα βγάλει... μάτια μέσα στο παρκέ, ή θα τα κάνει να πονέσουν...

Ολυμπιακός: Πρώτο ζητούμενο να βρει ρυθμό...

Οι «ερυθρόλευκοι» βιώνουν μια περίεργη χρονιά φέτος, αφού από πρωταγωνιστές της Euroleague έχουν βρεθεί να είναι ένας σύλλογος που κάθε εβδομάδα θα πρέπει να «φτύνει αίμα» προκειμένου να παίρνουν τις νίκες, ακόμα και με υποδεέστερους αντιπάλους.

Οι παίκτες του Κεμζούρα έχουν κάνει δύο νίκες και αμφότερες είναι εμφατικές. Η πρώτη ήταν απέναντι στη Βαλένθια στο ΣΕΦ, εκεί όπου με προπονητή τον Λιθουανό «σκόρπισαν» τους Ισπανούς.

Η δεύτερη, στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μια έδρα που δύσκολα θα περάσει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος των Ρώσων. Όμως, αν βάλουμε στο «ζύγι» και τις ήττες των ερυθρόλευκων, τότε καταλαβαίνουμε ότι η ομάδα έχει τεράστια σκαμπανεβάσματα.

Οι νεοφώτιστες Βιλερμπάν και Ζενίτ, η πολύ καλή φέτος Μακάμπι, αλλά και η Μπασκόνια του χάρισαν δύσκολα βράδια με πίκρα.

Τι φταίει όμως για τη φετινή κατάσταση; Εκτός του ότι κάποιες επιλογές παικτών δεν ήταν για το επίπεδο της Euroleague, σίγουρα παίζει και τον ρόλο του το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει βρει ρυθμό. Όταν όλοι οι αντίπαλοί του Ολυμπιακού δίνουν δύο με τρία παιχνίδια την εβδομάδα, οι Πειραιώτες είναι δύσκολο να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ρυθμού, αφού με εξαίρεση τις «διαβολοβδομάδες» της διοργάνωσης, οι παίκτες του Κεμζούρα δεν έχουν άλλα παιχνίδια στα πόδια τους...