Σφαιρόπουλος: «Έχω δεθεί με τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να τον υποτιμήσεις ποτέ!»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στη Euroleague Greece για το αποψινό ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του και παραδέχθηκε ότι δεν είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τ' άλλα.

Σφαιρόπουλος: «Έχω δεθεί με τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να τον υποτιμήσεις ποτέ!»

Για πρώτη φορά θα έρθει στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και σίγουρα η εμπειρία θα είναι μοναδική. Ο λόγος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον νυν κόουτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ και πρώην της ομάδας του Πειραιά, με την οποία παραδέχεται ότι έχει αναπτύξει ένα ξεχωριστό «δέσιμο» που καθιστά το αποψινό (1/11, 21.30, Novasports 1).

Ο 52χρονος προπονητής μίλησε στη Euroleague Greece για το ματς με τους «ερυθρόλευκους» τονίζοντας αρχικά: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόμουν ποτέ στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ωραίο ταξίδι που συνεχίζεται ακόμα και έχει πολλές χαρές, αλλά και πολλές λύπες».

Για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα είπε: «Δεν μπορεί να είναι ένα ματς σαν όλα τ' άλλα. Όταν έχεις ζήσει κάποια πράγματα με την προηγούμενη ομάδα σου, και τα καλά και τα άσχημα, είναι φυσιολογικό να έχεις δεθεί, με τα πρόσωπα και με την ομάδα. Παρ' όλα αυτά, όταν μπαίνεις στο γήπεδο σκέφτεσαι πρώτα απ' όλα πώς θα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου και τι πρέπει να κάνει η καινούργια σου ομάδα για να κερδίσει το παιχνίδι».

Για την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό: «Η αλλαγή προπονητή φέρνει μια άλλη κατάσταση στην ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια ομάδα θέλει χρόνο για να «δέσει», να προσαρμοστεί και να παίξει αυτό που θέλει ο προπονητής. Όταν όμως βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, υπάρχει πάντα πίεση για τα αποτελέσματα. Οπότε, αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, τότε δεν έχεις και χρόνο!

Πιστεύω ότι μια τέτοια ομάδα στην αρχή όσο κερδίζει αγώνες, ουσιαστικά κερδίζει χρόνο για να μονταριστεί και να φτιάξει τη δομή της. Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση στο γήπεδο -σύμφωνα με αυτό που θέλει ο τωρινός προπονητής του- και οι παίκτες του ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί, αυτό φάνηκε στο παρκέ».

Γι' αυτά που έδειξε ο Ολυμπιακός με την ΤΣΣΚΑ: «Ο Ολυμπιακός είχε καλά διαστήματα και σε άλλα παιχνίδια, τα οποία έχασε, όπως π.χ. στη Βιτόρια, όπου δεν πήγε καλά στο τέλος. Η διαφορά με την ΤΣΣΚΑ ήταν ότι είχε διάρκεια στο παιχνίδι του. Άρα ο Ολυμπιακός είχε και έχει ποιότητα, όταν έχεις απέναντί σου μια τέτοια ομάδα δεν μπορείς να την υποτιμήσεις ποτέ. Είναι μια ομάδα που πάντα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο».