Ο Ολυμπιακός στη χώρα των θαυμάτων!

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα φέρνει νέα δεδομένα για την ομάδα του Πειραιά, που πλέον καλείται να διαχειριστεί το αποτέλεσμα της Ρωσίας και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. 

Ο Ολυμπιακός στη χώρα των θαυμάτων!

Πολύς κόσμος κατάπιε τη γλώσσα του μετά το τέλος του αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη Μόσχα με το διπλό στις αποσκευές τους σε μια εποχή που οι κακές εμφανίσεις τους συνοδεύονταν με ήττες από ομάδες - σταχτοπούτες, όπως η Βιλερμπάν και η Ζενίτ, δημιουργώντας ένα κλίμα γκρίνιας κι εσωστρέφειας στην ομάδα.

Ο αγώνας της Ρωσίας μπορεί να λειτουργήσει ως βάλσαμο στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέτος στο λιμάνι. Την ώρα που στο βοηθητικό του ΣΕΦ οι Ριντ και Ρότσεστι είχαν ξεκινήσει τη δουλειά ώστε να προστεθούν στο «αδύναμο» - όπως ισχυρίζονται πολλοί- ρόστερ, οι ήδη υπάρχοντες παίκτες οι οποίοι έχουν αμφισβητηθεί αρκετά φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν, έκαναν ένα μπασκετικό έπος στη Ρωσία και ανάγκαζαν τους πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη τους φετινή ήττα στην Euroleague.

Οι παίκτες του Κεμζούρα εκτέλεσαν άψογα το πλάνο του προπονητή τους στο παρκέ και κατάφεραν να πάρουν μια νίκη η οποία έχει πολλές διαστάσεις. Αρχικά θα φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας κι έπειτα θα αναγκάσει τους επόμενους αντιπάλους να νιώσουν ξανά το φόβο που προκαλούσαν τόσα χρόνια οι παίκτες του Ολυμπιακού στους αντιπάλους τους.

Έχει όμως και βαθμολογική σημασία το διπλό του Ολυμπιακού, αφού η έδρα της ΤΣΣΚΑ είναι ένα γήπεδο από το οποίο δεν θα περάσουν και πολλοί διεκδικητές ενός εισιτηρίου για την οκτάδα. Με λίγα λόγια, αν ο Ολυμπιακός νικήσει και τη Μακάμπι αύριο μπαίνει πλέον για τα καλά σε τροχιά οκτάδας, έχοντας φτιάξει μάλιστα και την πνευματική του κατάσταση. Και τότε, το φετινό σενάριο για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού, αλλάζει εντελώς.

Σπανούλης: «Νιώθω σαν παιδί στο παρκέ, συγχαρητήρια σε Τσέρι, Πάντερ, Πολ»

Με τις προσθήκες των νέων παικτών η ομάδα θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή και οι ματιές στο μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξες. Όμως προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι έπειτα από μια νίκη ο Ολυμπιακός αναγεννήθηκε και θα ξεκινήσει τώρα να πηγαίνει σαν τρένο από επιτυχία σε επιτυχία! Θέλει σοβαρότητα και δουλειά η κατάσταση προκειμένου οι Πειραιώτες να διαχειριστούν σωστά αυτή τη νίκη και να την αξιοποιήσουν στο έπακρο.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 79-84: Κεμζούρα «Δείτε δυο νούμερα και θα καταλάβετε»

Αυτό που έγινε στη Μόσχα ήταν ένα μικρό θαύμα. Μην ξεχνάτε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να νικήσουν την ΤΣΣΚΑ στην έδρα της σε αγώνα της regular season από το 2008. Δεν το έκαναν ούτε τις χρονιές δηλαδή που αποτελούσαν φόβητρο για όλους στην Ευρώπη και το έκανε στη χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του.

Πλέον πρέπει άπαντες να κατανοήσουν τους ρόλους τους προκειμένου η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη. Αν παρατηρήσατε το παιχνίδι, σημαντικό ρόλο στη νίκη έπαιξε η άνοδος των Αμερικάνων. Ο Πολ ήταν μια ομάδα μόνος του, ο Πάντερ διασκέδαζε όταν είχε την μπάλα και έπρεπε να «εκτελέσει», ο Τσέρι μασούσε σίδερα στην άμυνα απέναντι στον Τέιμς ενώ και οργανωτικά ήταν σωστός, ενώ ο Ρούμπιτ έδωσε πολύτιμες βοήθειες μέσα στη ρακέτα.

Ο Σπανούλης ήταν κακός σε όλο τον αγώνα όμως και πάλι απέδειξε ότι είναι ο μεγαλύτερος... killer αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη! Όλη η ομάδα έκανε σωστά αυτό που όφειλε να κάνει και έτσι ο Ολυμπιακός από τον... βούρκο της προηγούμενης εβδομάδας, βρέθηκε στη χώρα των θαυμάτων. Πλέον, πρέπει να συνεχίσει να διασχίζει το μονοπάτι της. Η ιστορία έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει. Είναι πλέον στα χέρια των παικτών να δίνουν απαντήσεις κάθε εβδομάδα...

ΥΓ. Ήρθε η ώρα οι οπαδοί να αφήσουν την γκρίνια και να δώσουν ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ σε αυτή την ομάδα που έχει περάσει από χίλια κύματα τον τελευταίο χρόνο κι όμως είναι ακόμα εδώ...