Σφαιρόπουλος: "Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου τα αίτια του αποκλεισμού από το Final Four, τονίζοντας πως οι συνεχόμενοι τραυματισμοί κόστισαν στον Ολυμπιακό.

Σφαιρόπουλος: "Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Final Four και εξήγησε τα αίτια της φετινής ευρωπαϊκής αποτυχίας των "ερυθρολεύκων", επισημαίνοντας πως στοίχισαν στους "ερυθρόλευκους" οι συνεχόμενοι τραυματισμοί: "Συγχαρητήρια στην Ζαλγκίρις για την πρόκριση. Έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν να πάνε στο Final Four. Για εμάς ήταν κομβικό πως χάσαμε το πρώτο ματς στο ΣΕΦ. Σπαταλήσαμε το πλεονέκτημα έδρας που είχαμε. Ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε σε αυτή την ατμόσφαιρα, σε αυτή την έδρα, απέναντι σε αυτή την ομάδα που έπαιξε εξαιρετικά. Το παλέψαμε να στείλουμε την σειρά σε πέμπτο ματς στην έδρα μας, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Είχαμε πολλούς και σημαντικούς τραυματισμούς. Δεν είναι δικαιολογία. Παίξαμε με τέσσερις παίκτες τραυματίες πριν την έναρξη των playoffs, δίνοντας δύο ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα με απουσίες. Πριν την έναρξη των playoffs βρεθήκαμε σε θέση να προετοιμάζουμε τους τραυματίες ώστε να είναι έτοιμοι και όχι τόσο την ομάδα για την σειρά. Μετά μας ήρθαν και νέα προβλήματα, με τους τραυματισμούς των Μιλουτίνοβ και Μπόγρη. Όλα αυτά τα προβλήματα κόστισαν στην χημεία μας και στους ρόλους μας μέσα στην ομάδα, καθώς χάλασε η συνοχή μας και χάθηκαν οι ισορροπίες. Ορισμένοι παίκτες έχασαν την φόρμα τους και δεν ήταν καλά, δεν ήταν έτοιμοι. Όμως, δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου! Έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Ειδικά οι τραυματίες έκαναν υπερπροσπάθεια, έπαιξαν με ενέσεις και λειτούργησαν με αυτοθυσία, αν και οι γιατροί τους είχαν δώσει... απαγορευτικό. Δεν έχω παράπονο.

Ας είμαστε ρεαλιστές, το πιο σημαντικό σημείο στη σεζόν στην EuroLeague είναι τα playoffs και σε αυτό το διάστημα χρειάζεται ετοιμότητα και τύχη, αλλά είχαμε δυστυχώς πάρα πολλούς τραυματίες. Μας κόστισε η ήττα στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ, προσπαθήσαμε να το ανακτήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Καλή τύχη στη Ζαλγκίρις στο Φάιναλ Φορ, έδειξε μεγάλη σταθερότητα.

Η Ζαλγκίρις μας νίκησε πέντε φορές φέτος, αλλά όλες τις φορές μας νίκησε έχοντας εμείς αρκετούς τραυματίες παίκτες. Ακόμη και στη κανονική διάρκεια, όταν χάσαμε εδώ, δεν είχαμε Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ και Μάντζαρη αν θυμάμαι καλά. Δεν θέλω να υποτιμήσω την Ζαλγκίρις, έπαιξε σπουδαία, αλλά δεν ήμασταν πλήρεις ποτέ απέναντι τους. Η Ζαλγκίρις δεν έχει πίεση, δεν έχει άγχος, θα είναι το αουτσάιντερ, έχει καλή ομάδα και μπορεί να σημειώσει σπουδαία πράγματα στο Final Four".



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110