Ολυμπιακός: Έτσι, δεν πας πουθενά!

Ο Κεμζούρα δεν είναι... μάγος και το ρόστερ του Ολυμπιακού χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. Τρίποντα και λάθη τον... κατέστρεψαν. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Έτσι, δεν πας πουθενά!

Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας, ο Ολυμπιακός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε ένα θεωρητικό βατό πρόγραμμα. Με την άπειρη Βιλερμπάν, την Βαλένθια των περιορισμένων δυνατοτήτων και την πρωτάρα στη διοργάνωση Ζενίτ Αγία Πετρούπολης. Ο απολογισμός; Μόλις μία νίκη και δύο ήττες, ενώ έπρεπε να έχει κάνει το "τρία στα τρία". Kαι τώρα; Ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, έχοντας Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας και εντός την Μακάμπι...

Πλέον, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν να βρεθούν από νωρίς στις αρκετά χαμηλές θέσεις της κατάταξης, κυνηγώντας τον στόχο τους που είναι η οκτάδα. Μας συγχωρείτε, όμως, αλλά αν οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο, ποια συμμετοχή στα playoffs; Έτσι, δεν έχουν να πάνε πουθενά! Ο Κεστούτις Κεμζούρα άλλαξε κάποια πράγματα, βελτίωσε ορισμένες καταστάσεις, αλλά είναι φανερό πως δεν είναι... μάγος, όπως και είναι ξεκάθαρο πως το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση! Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως αθλητικό "5άρι" (ήδη ρίχνουν ματιές στην αγορά για ψηλό), αλλά και έναν αξιόλογο πλέι-μέικερ. Αν δεν αλλάξει, θα βουλιάξει! Το παραδέχτηκε και στη συνέντευξη Τύπου ο Λιθουανός τεχνικός πως επιθυμεί αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του.

Δύο ήταν οι τομείς που "κατέστρεψαν" τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι κόντρα στη Ζενίτ. Η απελπιστική του αστοχία από τη περιφέρεια. Είχε 1/12 τρίποντα στο ημίχρονο, 1/18 σουτ στο 30' και τέλειωσε το ματς με 6/30, δηλαδή με μόλις 20% ποσοστό ευστοχίας πίσω από τα 6.75 μέτρα. Και το περίεργο είναι πως ο Ντέιβντ Μπλατ το καλοκαίρι επιχείρησε να χτίσει ένα ρόστερ με αξιόλογους σουτέρ, αλλά ο Κέβιν Πάντερ είχε 2/12 (!) τρίποντα, ο Μπράντον Πολ 1/4, ενώ ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, σούταρε μία φορά (το έχασε) και μετά ούτε που πήρε πάνω του προσπάθεια.

Πήγε να... σώσει ένα χαμένο ματς στο τέλος ο Κώστας Παπανικολάου, με το τρίποντο που έβαλε , στέλνοντας το ματς στη παράταση, αλλά στον έξτρα χρόνο ο Ολυμπιακός... κουτουλούσε. Χαμηλός βαθμός συγκέντρωσης, έλλειψη καθαρού μυαλού και κακές αποφάσεις, με τη Ζενίτ να παίρνει εύκολα στο τέλος τη νίκη. Το δεύτερο στοιχείο που δημιούργησε πρόβλημα στους Πειραιώτες, ήταν τα πολλά και αβίαστα λάθη τους. Μέτρησαν 16, με τα περισσότερα από αυτά να τιμωρούνται από τους Ρώσους.

Μία ομάδα που παρουσιάστηκε άστοχη, στατική και προβληματική στη κυκλοφορία της μπάλας, εμφανίζοντας (και πάλι) χτυπητές αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση. Έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, έχοντας ένα προβάδισμα 12-0 και με τις πρώτες αλλαγές που έκανε ο Κεστούτις Κεμζούρα (με Μπόλντγουϊν, Ρούμπιτ, Πάντερ), οι Πειραιώτες... κατέρρευσαν, δείγμα πως το ρόστερ έχει έλλειψη ποιότητας. Είναι κακοφτιαγμένη η φετινή ομάδα και επιβάλλεται να γίνει προσπάθεια να διορθωθούν τα όποια λάθη. Τώρα, βέβαια, δεν είναι εύκολο, αλλά αν δεν γίνει τίποτα, τότε ο Ολυμπιακός δυστυχώς απλά θα... βολοδέρνει στη διοργάνωση.