Σφαιρόπουλος vs Τόμιτς: Στον Πειραιά συνεργάτες, στο Τελ Αβίβ αντίπαλοι!

Οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μίλαν Τόμιτς έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε αγώνα EuroLeague, μετά από μια μεγάλη κοινή πορεία στον Ολυμπιακό.

Σφαιρόπουλος vs Τόμιτς: Στον Πειραιά συνεργάτες, στο Τελ Αβίβ αντίπαλοι!

Το βράδυ της Τετάρτης (17/10, ) η Μακάμπι Τελ Αβίβ φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα για την 3η αγωνιστική της EuroLeague σε μια ιδιαίτερης και ιστορικής και «ερυθρόλευκης» σημασίας αναμέτρησης.

Οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μίλαν Τόμιτς συναντιούνται ως αντίπαλοι για πρώτη φορά στην EuroLeague, δύο προπονητές που συνεργάστηκαν στην κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό για περίπου μία εξαετία.

Για τον Μίλαν Τόμιτς δεν χρειάζονται συστάσεις για το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του, αφού υπηρέτησε από το 1992 σε διάφορα πόστα την ομάδα του Πειραιά, μέχει την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ το καλοκαίρι του 2018, όταν και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής τον Ερυθρό Αστέρα.

Όσο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, πολλοί ενδεχομένως να μην θυμούνται ότι διετέλεσε ασίσταντ κόουτς στο προπονητικό τιμ των Πίνι Γκέρσον και Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξυ 2006 και 2008. Αυτή ήταν και η πρώτη συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος τότε διετελουσε χρέη μάνατζερ.

Βέβαια, στη δεύτερη θητεία του Έλληνα προπονητή το μεγάλο λιμάνι η συνεργασίας τους έγινε πιο στενή και αναμφίβολα πιο επιτυχημένη. Το φθινόπωρο του 2014 ο Σφαιρόπουλος ανέλαβε τον Ολυμπιακό, έχοντας στο πλευρό του τον Μίλαν Τόμιτς ως βοηθό προπονητή, οδηγώντας την ομάδα σε επιτυχίες.

Με τους δύο τους στο τιμόνι του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες κατέκτησαν δύο διαδοχικά πρωταθλήματα (2015, 2016), το δεύτερο μάλιστα στην τελευταία σεζόν του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα, οδήγησε δύο φορές την ομάδα σε τελικούς EuroLeague, το 2015 και το 2017 σε Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη, με εκπληκτικές πορείες στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά από 4 χρόνια ως πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό, αποχώρησε από το λιμάνι και το Νοέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα: Απόψε, δύο συνεργάτες με μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στον πάγκο του Ολυμπιακού τίθενται αντιμέτωποι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα επιχειρήσει να πάρει την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση, ενώ ο Μίλαν Τόμιτς να συνεχίσει με νίκη, μετά τον θρίαμβο επί της Φενέρ (68-56) την περασμένη αγωνιστική.