Ο Μπερτομέου για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, Ζενίτ

Ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, εξήγησε γιατί δόθηκε wild card στη Ζενίτ για τη σεζόν 2019/20.

Ο Μπερτομέου για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, Ζενίτ

O Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζενίτ την Παρασκευή (18/10) για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Η ρωσική ομάδα βρέθηκε στο δρόμο του χάρη στην κάρτα ελεύθερης συμμετοχής που της έδωσε η διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, εξήγησε γιατί δόθηκε wild card στη Ζενίτ για τη σεζόν 2019/20

«Για αυτούς θα είναι μια καλή εμπειρία ανταγωνισμού σε υψηλό επίπεδο, και για εμάς μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε τις φιλοδοξίες αυτού του συλλόγου. Δεν περιμένουμε από αυτή την ομάδα να φτάσει στο Final Four μέσα σε μια νύχτα, αλλά η wild card είναι ένα είδος βοήθειας για την ανάπτυξη του συλλόγου, ο οποίος έχει μια ισχυρή αθλητική δομή» είπε ο Μπερτομέου

Και συνέχισε: «Η Αγία Πετρούπολη είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, μια μαγευτική πόλη με μια βαθιά ιστορία και ισχυρές αθλητικές παραδόσεις. Επομένως, η απόφασή μας να τους βοηθήσουμε φαίνεται λογική».

Όταν ρωτήθηκε αν τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ζενίτ, μπορούν να επηρεάσουν την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων στην Ευρωλίγκα, είπε: «Όχι. Είχαμε μια πιθανότητα φέτος, τη χρησιμοποιήσαμε με τον τρόπο που χρησιμοποιήσαμε. Του χρόνου θα είναι διαφορετικά. Θα υπάρχει μια κενή θέση. Θα δούμε».