Παπανικολάου: «Ας αποδείξουμε ότι θέλουμε Final 4»

Ο Κώστας Παπανικολάου πως όλοι οι παίκτες θα πρέπει να δείξουν στη πράξη το πόσο θέλουν την πρόκριση στο Final Four, αλλά και η ομάδα να παίξει επιτέλους σαν Ολυμπιακός. 

Παπανικολάου: «Ας αποδείξουμε ότι θέλουμε Final 4»

Ο Κώστας Παπανικολάου εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στις δηλώσεις λίγο πριν την τελευταία προπόνηση στο Κάουνας, με τον Έλληνα φόργουορντ να σχολιάζει αρχικά τα εξής: "Όλοι έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια. Ξέρουμε πως πρέπει να υπάρξει συσπείρωση. Πρέπει να γίνουμε μία γροθιά και να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση για να κάνουμε το break".

Για τον χαρακτήρα που έχει δείξει ο Ολυμπιακός όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο: "Έχουμε δείξει χαρακτήρα όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο στο παρελθόν, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε μία διαφορετική κατάσταση, απέναντι σε έναν διαφορετικό αντίπαλο. Σίγουρα είναι ένα κομμάτι της εμπειρίας το οποίο πιστεύω θα μας βοηθήσει. Έχουμε έμπειρους και καλούς παίκτες. Κανείς δεν χρειάζεται να κάνει το κάτι παραπάνω, πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει, ό,τι έχουμε κάνει σωστά μέχρι τώρα. Πρέπει να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας και να βγάλουμε στο παρκέ το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Δεν χρειάζεται το τέλειο ματς να κάνουμε, ούτε να γίνουμε... ήρωες. Αυτό που χρειάζεται να παίξουμε σαν Ολυμπιακός, όπως κάνουμε ολόκληρη την χρονιά.

Για το τι θεωρεί σημαντικό να κάνει ο Ολυμπιακός για να πετύχει το break στο Κάουνας: "Νομίζω πως είναι σημαντικό στοιχείο σε μία σειρά πλέι-οφς η θέληση που θα δείξεις μέσα στο παρκέ. Υπάρχει η τακτική και το κομμάτι του μπάσκετ που είναι σημαντικό, αλλά αυτή η ομάδα έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πως η θέληση της είναι αρκετή να κάνει υπερβάσεις. Έχει μάθει να βγάζει μεγάλα plays και καθοριστικές άμυνες όταν χρειάζεται, νικώντας την κάθε τακτική. Δεν χρειάζεται να κάνω περισσότερη ανάλυση, οι προπονητές είναι αρμόδιοι για να μιλήσουν περισσότερο για την τακτική. Εμείς σαν παίκτες θα πρέπει να σκεφτούμε το πόσο πολύ θέλουμε να βρεθούμε σε ένα Final Four, το πόσο πολύ θέλουμε να στείλουμε την σειρά σε πέμπτο ματς για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο ΣΕΦ για το Final Four".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας