Ποιος είναι ο Κεστούτις Κεμζούρα που θα κοουτσάρει τον Ολυμπιακό με Βαλένθια και Ζενίτ

Το fosonline.gr καταγράφει τι έχει κάνει στην προπονητική και μπασκετική του καριέρα ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού.

Ποιος είναι ο Κεστούτις Κεμζούρα που θα κοουτσάρει τον Ολυμπιακό με Βαλένθια και Ζενίτ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε (6/10) την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ από τον πάγκο της ομάδας και προσωρινός αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο βοηθός του Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος δεν είναι «χτεσινός» προπονητής.

Ας δούμε ποιος είναι ο άγνωστος Κεμζούρα, που μέχρι τώρα βρισκόταν στη σκιά του Μπλατ...

Ο γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1970 Κεμζούρα έχει αγωνιστεί ως πλέι μέικερ στις λιθουανικές Ατλέτας, Σιλουτέ, Λιέτουβος Ρίτας και Λιετκαμπέλις(πρώην Kalnapilis/Sema Panevezys), στηναυστριακή Σουάνς Γκμούντεν και στην Εθνική Λιθουανίας.

Ως πρώτος προπονητής έχει εργαστεί: στην Λιέτουβος Ρίτας στην οποία αρχικά ήταν και βοηθός, στην Χίμκι με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ρωσίας το 2008, στην Λοκομοτίβ Κουμπαν, στην Ασέκο Πρόκομ, στη Νίμπουργκ με την οποία κατέκτησε δυο φορές το πρωτάθλημα Τσεχίας το 2014 και το 2015, στην εθνική Λιθουανίας, με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010, στην Εθνική Λετονίας και στην Εθνική Αυστρίας.

Κεμζούρα: «Σοκαρίστηκα από την απόλυση Μπλατ, αναλαμβάνω για δύο παιχνίδια»

Ως βοηθός προπονητή (βασικά του Ντέιβιντ Μπλατ) έχει εργαστεί:στην Μπεσίκτας, την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, την Μπενετόν Τρεβίζο με την οποία κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα το 2006, την Ντιναμό , την Μπενετόν και την Νταρουσάφακα με την οποία κατέκτησε το Eurocup του 2018, ενώ μέχρι πρότινος ήταν βοηθός του Μπλατ στον Ολυμπιακό.

Η καριέρα του συνοπτικά

Πηγή: Wikipedia