Βιλερμπάν-Ολυμπιακός: Φυσάει κόντρα...

Η εικόνα του Ολυμπιακού στη Γαλλία ήταν επιεικώς τραγική αφού οι παίκτες του Μπλατ ηττήθηκαν με άνεση από την πλέον άπειρη ομάδα της διοργάνωσης (Βιλερμπάν) δείχνοντας ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να γίνουν ανταγωνιστικοί. 

Βιλερμπάν-Ολυμπιακός: Φυσάει κόντρα...

Το πρώτο επίσημο δείγμα του Ολυμπιακού μας ξενέρωσε όλους. Συγγνώμη για τη «σκληρή» γλώσσα, όμως αυτή είναι η αλήθεια.

Οι παίκτες του Μπλατ σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκαν αντάξιοι της ιστορίας του Ολυμπιακού. Αυτό που είδαμε στη Λιόν ήταν ότι ακριβώς βλέπαμε και στα φιλικά του Σεπτεμβρίου: Ένα σύνολο παικτών οι οποίοι δεν βρίσκουν τον τρόπο να παίξουν σωστό μπάσκετ.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα βλέπαμε την ομάδα να ψάχνει τον Μιλουτίνοφ και τον Σέρβο σέντερ να κλείνεται ιδανικά από τους Γάλλους. Κάπως έτσι «μπλόκαρε» όλη η «ερυθρόλευκη» λειτουργία και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο.

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 82-63: Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός...

Μέχρι το 6ο λεπτό βέβαια τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη του αγώνα. Όμως το μπάσκετ διαρκεί 40 λεπτά και στα εναπομείναντα 34 η Βιλερμπάν φαινόταν... Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά στους Πειραιώτες οι οποίοι παρέδωσαν τα όπλα αμαχητί...

Πριν ξεκινήσει ο σημερινός αγώνας, στο Φως των Σπορ και το fosonline γράφαμε ότι είναι νωρίς για κριτική. Πλέον, με το πρώτο επίσημο δείγμα αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία.

Ο άπειρος Μπάλντγουιν δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την Βιλερμπάν, ο Τσέρι πήγαινε από λάθος σε λάθος. Ο Σπανούλης δεν είναι πια 30 χρονών ώστε να μπορεί να σηκώνει όλη την ομάδα μόνος του, όπως και ο Πρίντεζης που ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, όμως όταν ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια διάλυσης και ο ίδιος είδε την απόδοσή του να πέφτει κατακόρυφα.

Τι έμεινε; Ένας Πάντερ που έκανε σωστά τα βασικά και ένας Μιλουτίνοφ που πάλευε μόνος και φαινόταν επηρεασμένος από το Παγκόσμιο της Κίνας που μπορεί μεν να μην έπαιξε πολύ με την Σερβία, όμως επέστρεψε από εκεί διαφορετικός. Πιο «βαρύς» και χωρίς φρεσκάδα. Ο Σέρβος ήταν τραγικός στα ποσοστά του στις βολές και γενικά οι παγίδες που έκαναν οι αντίπαλοι πάνω του τον εγκλώβισαν στερώντας από την ομάδα του Πειραιά την πιο αξιόπιστη λύση της στην επίθεση.

Δεν μπορούμε να γράψουμε πολλά για αυτό το παιχνίδι. Επαναλαμβάνω ότι όταν η Βιλερμπάν μοιάζει στο παρκέ με την Ρεάλ Μαδρίτης, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός καλείται να δουλέψει ώστε να βελτιώσει τις πολλές αδυναμίες του.

Το πρώτο ματς ανήκει στο παρελθόν. Πλέον ακολουθούν οι Βαλένθια και Ζενίτ, ομάδες στα μέτρα της... Βιλερμπάν οι οποίες αν μετατρέψουν κι αυτές σε σάκο του μποξ τον Ολυμπιακό, τότε η ήδη υπάρχουσα γκρίνια θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός φαίνεται να πελαγοδρομεί. Τη λύση πρέπει να την βρει ο Ντέιβιντ Μπλατ. Μπορεί να πρέπει να βρει και κάποιους παίκτες που θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον ρόστερ.

Το σίγουρο είναι ότι στον Πειραιά, φυσάει κόντρα...