Ο ενωμένος Ολυμπιακός και το άγχος που δεν έχουν ο Μπλατ και οι παίκτες

Η Media Day του Ολυμπιακού έστειλε πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. 

Ο ενωμένος Ολυμπιακός και το άγχος που δεν έχουν ο Μπλατ και οι παίκτες

Πολλά και ωραία πράγματα είδαν όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ κατά τη media day του Ολυμπιακού η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.

Τα χαμόγελα και η πλακίτσα έδιναν και έπαιρναν ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές και τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Φαληρικό Στάδιο. Ήταν εμφανέστατο ότι κανείς δεν ήταν αγχωμένος από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά η οποία αν διαβάσει κάποιος τις δηλώσεις των παικτών θα καταλάβει ότι ναι μεν υπάρχει προβληματισμός, όμως σε λογικά πλαίσια και σε καμία περίπτωση η καταστροφολογία των ημερών δεν αγγίζει την ομάδα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού άλλωστε το είπε ξεκάθαρα ότι «η ήττα από την ΤΣΣΚΑ μας προβληματίζει αλλά δεν μας αγχώνει». Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Έντυπης Έκδοσης του Φωτός, υπάρχει ο ίδιος τίτλος, όμως αφορά τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που παίκτες και προπονητικό τιμ δουλεύουν μαζί σε καθημερινή βάση, ξέρει καλύτερα από όλους μας το τι συμβαίνει σε εκείνη. Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσουν οι ήττες ακόμα κι αν πρόκειται για φιλικά παιχνίδια, σίγουρα όλοι θα θέλαμε να βλέπουμε στον Ολυμπιακό τον Ντε Κολό, τον Χάινς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως το τι θέλουμε εμείς με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, έχει κάποιες φορές τεράστια διαφορά.

Από εκεί και πέρα κανείς στην ομάδα δεν είναι χαζός, κανείς δεν ονειροβατεί και σε κανέναν δεν αρέσει να παραμυθιάζει και να παραμυθιάζεται. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια νέα ομάδα, έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους και όπως όλοι μας, έτσι και αυτοί θα κριθούν όταν έρθει η ώρα των επίσημων αγώνων. Οπότε είναι άτοπο να «ζητάμε αίμα» πριν καν ξεκινήσει η σεζόν και το λογικό είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε πως θα βγουν στο παρκέ όσα σχεδιάζει ο Μπλατ για τους παίκτες του.

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Κατά τη διάρκεια της Media day έκαναν την εμφάνισή τους όλοι αρχηγοί των ομάδων του ποδοσφαίρου και του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Μια κίνηση σπουδαία που συμβολίζει ότι ο τεράστιος αυτός Οργανισμός που έχει στο στήθος έμβλημα τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, είναι ενωμένος σαν γροθιά...