Σπανούλης: «Δεν μας αγχώνει, αλλά μας προβληματίζει η εικόνα μας με την ΤΣΣΚΑ» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως προβλημάτισε η κακή εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στη ΤΣΣΚΑ και τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να βελτιώσει την δημιουργία της. 

Σπανούλης: «Δεν μας αγχώνει, αλλά μας προβληματίζει η εικόνα μας με την ΤΣΣΚΑ» (vid)

Κατά τη διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" αναφέρθηκε τόσο στη νέα σεζόν, όσο και και στη μέχρι τώρα εικόνα των "ερυθρολεύκων".

Για τη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Νέο ξεκίνημα, πολλοί καινούριοι παίκτες, είναι ένα νέο ξεκίνημα με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα, να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για την θέση του πλέι-μέικερ, δήλωσε: «Πάντα δημιουργούσα για τους συμπαίκτες μου, από το ένα το δύο, υπάρχουν διαφορές, αλλά θα φανεί στη πορεία σε ποια θέση θα παίξω. Πρέπει να βελτιώσουμε την δημιουργία μας».

Για το στυλ μπάσκετ που θα επιδιώξει να παίξει ο Ολυμπιακός, δήλωσε: «Στόχος θα είναι να παίξουμε καλή άμυνα, να τρέξουμε και να βρούμε ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Να εκμεταλευτούμε τα δυνατά μας σημεία, τους παίκτες που έχουν το ταλέντο να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Πρέπει να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα κερδίζει, που θα δώσει και ώθηση στη ψυχολογία μας».

Για τον τρόπου που έχασε ο Ολυμπιακός από την ΤΣΣΚΑ, είπε: «Δεν μας αγχώνει το μέγεθος της ήττας από την ΤΣΣΚΑ, αλλά μας προβληματίζει όλους. Σίγουρα θα δούμε πολύ βίντεο για να αναλύσουμε τα λάθη μας. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα, γιατί σύντομα ξεκινάει η Ευρωλίγκα. Έτσι όπως είναι η Ευρωλίγκα φέτος, δεν πρέπει να χάσεις, εκεί που δεν πρέπει να χάσεις. Δεν γίνεται να μείνεις πίσω, γιατί μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις».

Για την δυναμική της Ευρωλίγκας και την πρόκριση στα προημιτελικά: «Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ας μην γελιόμαστε. Υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες. Θα πρέπει να παίξεις πάρα πολύ καλά για να είσαι οκτάδα. Είναι πολύ ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα».

Για το αν θα ωφελήσει ή αν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό η συμμετοχή του μόνο στην Ευρώπη, δήλωσε: «Δεν τον ξέρω. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει για εμάς εδώ στον Ολυμπιακό και έχω πολλά χρόνια να το ζήσω αυτό. Θα φανεί στη πράξη. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Θα μας το δείξει ο χρόνος».

Για το μήνυμα του στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού: «Είναι μία καινούρια ομάδα. Από τη μία χρειάζεται υπομονή και από την άλλη υπάρχει η πίεση για το αποτέλεσμα. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Να μάθουμε από τα λάθη μας. Θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος. Ειδικά τώρα που είναι καινούρια ομάδα. Να μας δώσει ώθηση. Μετά την Βιλερμπάν έχουμε δύο ματς στην έδρα μας, και πρέπει πάση θυσία να τα κερδίσουμε. Θέλουμε να είναι δίπλα μας».