Όταν παίζει μπάλα το ΣΕΦ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού υπήρξε σημαντικός παράγοντας της νίκης του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα playoffs της Euroleague και το ΦΩΣ θυμάται τις ημέρες που ο κόσμος έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες. 

Όταν παίζει μπάλα το ΣΕΦ

«Έχεις δύναμη σου, Ολυμπιακέ, τον πύρινό σου κόσμο, που δε λυγά ποτέ».

Ένα από τα στοιχεία που έκανε τον Ολυμπιακό μεγάλο Σύλλογο, ήταν οι οπαδοί του. Αυτοί που ζουν και αναπνέουν περιμένοντας καρτερικά πότε η ομάδα τους θα δώσει αγώνα, ώστε να πάρουν τη θέση τους στις κερκίδες και να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Σε όποιο άθλημα και να παίζει ο Θρύλος, οι φίλοι του είναι πάντα δίπλα του δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ικανή να «ταράξει» τον αντίπαλο και να δώσει φτερά στα πόδια της ομάδας.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού το έχει ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως άλλωστε το ένιωσε και στον δεύτερο αγώνα των playoffs της Euroleague απέναντι στη Ζαλγκίρις. Σε ένα ματς πολύ κομβικό για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο κόσμος μπήκε για τα καλά στην εξίσωση και έσπρωξε την ομάδα στη νίκη η οποία ισοφάρισε τη σειρά και έκοψε τον αέρα που είχαν αποκτήσει οι Λιθουανοί στις φετινές τους αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίες μέχρι την Παρασκευή ήταν 3-0.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχρισε MVP του αγώνα τον κόσμο και το fosonline.gr θυμάται μερικές πολύ καυτές ευρωπαϊκές βραδιές στο «καμίνι» του ΣΕΦ.

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνα για το top -16 της Euroleague και οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη με 99-84. Ο κόσμος στις κερκίδες έβαλε τις βάσεις και οι παίκτες τον αντάμειψαν με μια μοναδική παράσταση!

Ολυμπιακός - Εφές

Η κόντρα του Ολυμπιακού με την Εφές ξεκίνησε με πλεονέκτημα έδρας των ερυθρόλευκων, όμως οι Τούρκοι έκαναν break και στη συνέχεια απάντησε και ο Ολυμπιακός με το ίδιο νόμισμα. Η σειρά μεταφέρθηκε στο ΣΕΦ για πέμπτο αγώνα και εκεί ο κόσμος μίλησε ξανά! Αποτέλεσμα νίκη του Ολυμπιακού και πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

Τη σεζόν 2014 - 2015 ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στο Final Four της Μαδρίτης έπρεπε να περάσει πρώτα από τη Βαρκελώνη. Η Μπάρτσα είχε το πλεονέκτημα έδρας, όμως στο δεύτερο παιχνίδι στην Καταλονία η ομάδα του Πειραιά κέρδισε με 86-73 και η σειρά επέστρεψε στο ΣΕΦ. Ο πρώτος αγώνας ήταν νικηφόρος για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, όμως το τέταρτο ματς της σειράς είχε εξελιχθεί σε θρίλερ το οποίο τέλειωσε με buzzer beater του Πρίντεζη που έστειλε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη. Για μια ακόμα φορά ο κόσμος ήταν εκεί και έδωσε δύναμη στην ομάδα...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για την 16η αγωνιστική της regular season και φυσικά ο κόσμος δεν μπορούσε να λείπει από τις κερκίδες. Οι φίλοι του Ολυμπιακού απόλαυσαν τη νίκη της ομάδας τους με 77-69 και η ομάδα απόλαυσε τους φίλους της στο ρεσιτάλ που έδωσαν στις κερκίδες...