Εκεί θα πάει, αυτούς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός (videos-pics)

Το fosοnline.gr σας ταξιδεύει στο Κάουνας, σας ξεναγεί στη Zalgirio Arena και σας συστήνει τους οπαδούς της ομάδας της Λιθουανίας.

 

Εκεί θα πάει, αυτούς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός (videos-pics)

To Κάουνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσα της. Βρίσκεται στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας, του Νέμουνας και του Νέρις στη λιμνοθάλασσα Κάουνας.

Το πιο πιθανό είναι ότι αν κάποιος περπατήσει στους δυο μεγάλους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης, τη Λεωφόρο Ελευθερίας (Laisvės alėja) και την Οδό Βίλνιους, που οδηγεί στο παλαιότερο μέρος του Κάουνας θα ακούσει τους Λιθουανούς να συζητούν πολύ για μπάσκετ. Είναι αυτό που λατρεύουν.

Βέβαια η πατρίδα του Σαμπόνις, του Μαρτσουλιόνις, του Ιλγκάουσκας και άλλων μεγάλων σταρ του αθλήματος έχει πολλά αξιοθέατα να επιδείξει. Την εκκλησία Βουτάουτας, την Βασιλική του Κάουνας, τον καθεδρικό που είναι το μεγαλύτερο Γοτθικό κτίριο στη χώρα, με μπαρόκ διακόσμηση στο εσωτερικό, τον ζωολογικό κήπο του Κάουνας, μοναδικό κρατικό ζωολογικό κήπο της χώρας αλλά και το γήπεδο της ομάδας του Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης η Ζαλγκίρις Αρένα - Žalgirio Arena στα Λιθουανικά- θα έχει βάλει τα καλά της για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Ο Βασίλης Σπανούλης και τα άλλα παιδιά θα βρεθούν σε ένα νησί του ποταμού Νέμαν και θα προσπαθήσουν να πανηγυρίσουν τη νίκη στο μεγαλύτερο κλειστό στάδιο σε χώρα της Βαλτικής. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο καθώς ήδη οι Λιθαουανοί έχουν ανακοινώσει sold out. H μέγιστη δυνατή χωρητικότητας του για αγώνες μπάσκετ είναι 15.688 και λίγο μεγαλύτερη 16.160 θέσεις για συναυλίες.

Το Ζαλγκίρις Αρένα αντικατέστησε το Kaunas Sports Hall (Kauno sporto halė) και το διαχειρίζεται ο όμιλος ŪBIG Investments Group, ένα υποκατάστημα της εμπορικής τράπεζας Ukio που ανήκει στον Λιθουανό επιχειρηματία Βλαντιμίρ Ρομανόφ. Το 2011 φιλοξένησε αγώνες πλέι-οφ και τον τελικό του 37ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ. Δείτε το γήπεδο στο βίντεο που ακολουθεί:

Στο συγκεκριμένο γήπεδο δίνουν τη δική τους παράσταση η οπαδοί της Ζαλγκίρις και φυσικά θα θελήσουν να μετατρέψουν σε αφιλόξενο χώρο για τους «ερυθρόλευκους» το Zalgirio Arena. Το fan club της Ζαλγκρίρις δημιουργήθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια και σχεδόν πάντα βρίσκονται στη θύρα Ε του γηπέδου.

Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις συνδέσμους. Τους «Green death», οι οποίοι ιδρύθηκαν το 1987, τους «Green Legion» που ιδρύθηκαν το 2012 και τους «Green White Boys» που ιδρύθηκαν το 2007, θεωρούνται οι πιο φανατικοί και κάποιοι εξ αυτών βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Πάρτε... γεύση από τη δράση των οπαδών της Ζαλγκίρις στα βίντεο που ακολουθούν.