Παπανικολάου: Ο Ολυμπιακός θα είναι υποψιασμένος κόντρα στη Ζαλγκίρις

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αναλύει στο fosonline τις μάχες που θα δώσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Ζαλγκίρις και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα

Παπανικολάου: Ο Ολυμπιακός θα είναι υποψιασμένος κόντρα στη Ζαλγκίρις

Σαν παίκτης ήταν πάντα δυναμικός και θρασύς. Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε δείξει την ερωτική του σχέση με την πορτοκαλί θεά.

Θρασύς στο παρκέ, θεαματικός και άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» αφού οι αμυντικοί ρόλοι του αφορούσαν πάντα το μαρκάρισμα των αστεριών των αντιπάλων ομάδων.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό, αφού έχει φορέσει τη φανέλα και των ομάδων, κατακτώντας μάλιστα τόσο με τα «ερυθρόλευκα» όσο και με τα «πράσινα» την κούπα της Euroleague.

Ο πρώην φόργουρντ της εθνικής Ελλάδας μίλησε στο fosonline για τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στα playoffs και μας εξήγησε που πρέπει να «χτυπήσουν» αμφότερες τις Ζαλγκίρις και Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να βρεθούν στο final four του Βελιγραδίου:

Καλησπέρα Δημήτρη. Θες να ξεκινήσουμε από τον Παναθηναϊκό που μπαίνει πρώτος χρονικά στις μάχες των playoffs; Ποια είναι η γνώμη σου για τη σειρά με την Ρεάλ; Θα είναι πιο εύκολη απ’ ότι πέρυσι με τη Φενέρ;

Νομίζω ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο υποψιασμένος φέτος στους αγώνες των playoffs. Το περσινό πάθημα θα γίνει μάθημα και θα είναι πιο συγκεντρωμένος. Μαζί με τον κόσμο του που φέρνει ένα πολύ ζεστό κλίμα στις κερκίδες νομίζω ότι έχει πάρα πολύ καλές πιθανότητες ο Παναθηναϊκός αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρός.

Ένα σχόλιο για τις εξελίξεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την απόφασή του να αποσύρει την ομάδα από την Euroleague και να την πάει στις διοργανώσεις της FIBA;

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ξέρει τι είναι καλύτερο για την ομάδα του. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τις οριστικές εξελίξεις.

Το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις είναι λίγο περίεργο; Σε ρωτάω επειδή οι Λιθουανοί κέρδισαν και στις δύο αναμετρήσεις της κανονικής περίοδου.

Είναι καλό που ο Ολυμπιακός έχει χάσει τα ματς της κανονικής περιόδου. Θα μπει πιο «σφιχτός» και υποψιασμένος στη σειρά με τους Λιθουανούς. Στον αγώνα του ΣΕΦ έπαιζε χωρίς τους ψηλούς του αλλά νομίζω ότι οι ήττες της κανονικής περιόδου θα κάνουν καλό στον Ολυμπιακό γιατί θα είναι πιο σοβαρός με τη Ζαλγκίρις. Είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση του Ολυμπιακού.

Ο Κουρτινάιντις πριν λίγες μέρες είπε ότι είναι καλό για τη Ζαλγκίρις που έπεσε με τον Ολυμπιακό αφού φέτος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Τώρα όμως οι περισσότεροι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι. Εσύ θεωρείς ότι μια ομάδα μπορεί να έχει προβλήματα από τους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν παλιότερα;

Κοίτα, σπάνια ένας παίκτης από τα playoffs και τα final four λείπει. Οι περισσότεροι προστατεύονται για να είναι έτοιμοι σε αυτούς τους αγώνες, απλώς τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα με το σύστημα της Ευρωλίγκας έχει βαρύνει με τους πολλούς αγώνες. Όμως συνήθως οι ομάδες στα playoffs είναι έτοιμες. Ο Ολυμπιακός έχει μια μαγιά όπου οι παίκτες που θα επανέλθουν δεν θα έχουν πρόβλημα προσαρμογής.

Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε έναν ελληνικό τελικό έτσι;

Σίγουρα, δεν το συζητάμε. Θα είναι μεγάλη υπόθεση και δεν έχει ξαναγίνει κιόλας και να μην ξεχνάμε πάντα να κρίνουμε τα γεγονότα με βάση τις συνθήκες. Η χώρα μας είναι μέσα σε ύφεση τα τελευταία χρόνια και παρόλα αυτά υπάρχουν δύο οικογένειες και δύο ομάδες που καταφέρνουν να βρίσκονται στυην ελίτ της Ευρώπης. Μην το ξεχνάμε αυτό, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Βήμα – βήμα ευχόμαστε όλοι να βρεθούν και οι δύο στο Βελιγράδι.

Εσύ αισθάνεσαι άτυχος που στα χρόνια σου υπήρχε κανονισμός που επέβαλλε να παίζουν ομάδες από την ίδια χώρα μόνο σε ημιτελικούς;

Προσωπικά στα χρόνια που έπαιξα και με τις δύο ομάδες πήρα δύο Final Four. Δεν έπαιξα ποτέ αντίπαλος ελληνικής ομάδας σε Final Four. Δεν το έχω βιώσει αλλά το έχω δει. Το να πας στο Final Four είναι πάντα ο πρώτος στόχος. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα λίγο τύχης. Μακάρι οι ομάδες μας να συναντηθούν στον τελικό. Θα είναι μια ακόμα επιβεβαίωση του ελληνικού μπάσκετ.