Ο Κουφός στη ΤΣΣΚΑ - Ο Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε σε συμφωνία με τον Κώστα Κουφό, προσφέροντας του "χρυσό" συμβόλαιο" και με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά αποδέχτηκε πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. 

Ο Κουφός στη ΤΣΣΚΑ - Ο Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό

H TΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε τον ψηλό «5άρι» που έψαχνε! Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήρθαν σε συμφωνία με τον Έλληνα διεθνή σέντερ, Κώστα Κουφό, για τα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα, οι Ρώσοι του προσφέρουν "χρυσό" συμβόλαιο, καθώς ο παίκτης θα εισπράξει περίπου 3.000.000 δολάρια ετησίως.

Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικάμ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδέχτηκε το γεγονός πως δεν θα μπορέσει (τουλάχιστον) φέτος να κάνει δικό της τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Υπενθυμίζεται πως οι Ρώσοι προσέφεραν στους Πειραιώτες 1.500.000 ευρώ για την αγορά του Σέρβου σέντερ (και 3.000.000 ευρώ ετησίως στον παίκτη), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά δύο σερί φορές στους πρωταθλητές Ευρώπης, τονίζοντας πως ο παίκτης τους δεν πωλείται.

Υπενθυμίζεται πως είναι κρίσιμη η 20η Ιουλίου, καθώς τότε εκπνέει η προθεσμία για το nba-out και την ρήτρα αποδέσμευσης για τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Μέχρι στιγμής, όμως, η ομάδα του Τέξας έχει δείξει πως δεν έχει την διάθεση να τον πάρει μαζί της στις ΗΠΑ.

Ο Κώστας Κουφός, ο οποίος πλέον είναι 30 ετών, αγωνίστηκε για 11 χρόνια στο ΝΒΑ, φορώντας τις φανέλες των Γιούτα Τζαζ, Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Ντένβερ Νάγκετς, Μέμφις Γκρίζλις και Κινγκς, όντας κάτοικος του Σακραμέντο την τελευταία τετραετία. Στην Ευρώπη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στην μετακίνηση του στην ΤΣΣΚΑ, έπαιξε φυσικά ρόλο η παρουσία του συμπατριώτη του προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη.

Κουφός: «Σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης»

Ο Κώστας Κουφός μίλησε για την συνέχεια της καριέρας του στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σχολιάζοντας το εξής: «Ανυπομονώ να παίξω για μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Όσο ήμουν στο ΝΒΑ, παρακολουθούσα όσα γίνονται στην Ευρώπη και ξέρω ότι η ομάδα είναι απόλυτα επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για τον Δημήτρη Ιτούδη και για τους νέους συμπαίκτες μου. Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να εξελιχθώ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία».