Ένωση Παικτών Euroleague: Τα μονόκλινα δωμάτια και οι έξοδοι κινδύνου

Σε πέντε σημαντικές αλλαγές προχώρησε η Ένωση Παικτών Euroleague για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Ένωση Παικτών Euroleague: Τα μονόκλινα δωμάτια και οι έξοδοι κινδύνου

Η Ένωση Παικτών Euroleague μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ανακοίνωσε μία σειρά από αλλαγές που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στους παίκτες και τη διοργανώτρια ενόψει της σεζόν 2019/20.

Μία από πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι παίκτες να μένουν στα ταξίδια τους σε μονόκλινα δωμάτια, ενώ δεν θα υπάρχουν πλέον αυτοκόλλητα στο παρκέ, τα οποία θεωρούνται υπαίτια για τραυματισμούς παικτών.

Αναλυτικά οι πέντε αλλαγές:

1. Απαγορεύτηκαν τα αυτοκόλλητα στο παρκέ, που θεωρήθηκε ότι προκαλούν τραυματισμούς στους παίκτες επειδή γλιστρούσαν σε αυτά.

2. Τέθηκε ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας των ομάδων στις 22 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει λιγότερες προπονήσεις και άρα μικρότερη επιβάρυνση για τους παίκτες.

3. Αποφασίστηκε να μειωθεί ο αριθμός των προπονήσεων στην preaseason, αλλά και μέσα στην σεζόν. Επίσης προστέθηκε ένα υποχρεωτικό ρεπό από τις προπονήσεις (με εξαίρεση τις διπλές εβδομάδες).

4. Εκτός από τα μονόκλινα δωμάτια, η Ένωση παικτών εξασφάλισε ακόμα ότι οι παίκτες θα έχουν τις θέσεις κοντά στις εξόδους κινδύνου (που έχουν περισσότερο χώρο, κάτι απαραίτητο λόγω ύψους) και θέσεις προτεραιότητας στα αεροδρόμια.

5. Πριν από τους αγώνες θα εμφανίζονται στο παρκέ ball boys, τα οποία θα βοηθούν τους παίκτες στο ζέσταμά τους.