Αδριατική Λίγκα: «Σε εμάς η μία wild card της Ευρωλίγκας»

Ο νέος κανονισμός της Ευρωλίγκας σχετικά με τη συμμετοχή μέσω wild card δεν επηρεάζει τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας, όπως ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος αυτής. 

Αδριατική Λίγκα: «Σε εμάς η μία wild card της Ευρωλίγκας»

Στη γενική συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκας, αποφασίστηκε ως νέος κανονισμός η αντικατάσταση της εισόδου ομάδων από τα εγχώρια πρωταθλήματα με τρεις ετήσιες wild cards, που θα μοιράζονται μέσω κλήρωσης.

Ωστόσο, στην Αδριατική Λίγκα θεωρούν δεδομένη τη μία εξ αυτών, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αντιπρόεδρο της ΑΒΑ, Ντομαγκόι Τσάβλοβιτς, για τα επόμενα δύο χρόνια ο πρωταθλητής της Αδριατικής Λίγκας θα έχει κατοχυρωμένη μία θέση στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν, ανεξαρτήτως του νέου κανονισμού.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του αμέσως ερχόμενου σε ιερρχία με τά τον Ίγκορ Ντόντικ: «Στις επόμενες δύο σεζόν ο πρωταθλητής της Αδριατικής λίγκας θα έχει θέση στην Ευρωλίγκα. Η διοργάνωση έκανε πολλές αλλαγές, μεταξύ άλλων και την αλλαγή κριτηρίων για τη συμμετοχή. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς δεν θα προκρίνονται ομάδες από τα αποτελέσματα στα εγχώρια πρωταθλήματα, ωστόσο η Αδριατική λίγκα έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι θα έχει θέση στη διοργάνωση και θα παίρνει τη μία από τις τρεις wild card, που θα δίνονται κάθε χρόνο. Τώρα, από τη μεριά μας θα πρέπει να πάμε την Αδριατική λίγκα στο υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη της Ευρωλίγκας και να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τη βελτίωση του στάτους των ομάδων μας».