Ο Σφαιρόπουλος για Μακάμπι, Πάργκο, Μπλακ και Ολυμπιακό

Σε τηλεοπτική εκπομπή του Ισράηλ μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Τι είπε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τους στόχους της νέας σεζόν, αλλά και για τους δύο τελικούς της EuroLeague που έπαιξε με τον Ολυμπιακό.

Ο Σφαιρόπουλος για Μακάμπι, Πάργκο, Μπλακ και Ολυμπιακό

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατακτώντας το πρωτάθλημα, ενώ ανακηρύχθηκε σε προπονητή της χρονιάς στο Ισραήλ.

Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της ισραηλινής τηλεόρασης, δηλώνοντας αρχικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που φέραμε ακόμα έναν τίτλο στη Μακάμπι. Όταν μεγάλωνα κι έβλεπα τη Μακάμπι, ήταν πάντα μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης που κέρδιζε τίτλους και ήταν κάτι σαν όνειρο να είμαι μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με έφεραν σε αυτό το θρυλικό club. Είναι μεγάλη η χαρά μου, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και η πρώτη αγάπη είναι παντοτινή».

Στη συνέχεια ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, τόνισε: «Η βασική μας προσδοκία είναι να διατηρήσουμε τους περισσότερους από την περσινή ομάδα και να βελτιωθούμε σε σημαντικές θέσεις, ούτως ώστε να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί. Έχω ένα συγκεκριμένο στιλ παικτών που μου αρέσει. Είναι η μέθοδος και η φιλοσοφία μου. Δεν μου αρκεί να φέρω Αμερικανούς, θα προσπαθήσω να φέρω παίκτες που να ταιριάζουν όσο περισσότερο γίνεται στο σύστημα μας».

Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Τζέρεμι Πάργκο: «Ο μοναδικός παίκτης που φαίνεται ότι θα αποχωρήσει είναι ο Τζέρεμι Πάργκο. Τον σέβομαι και για τον χαρακτήρα του και για τη σπουδαία καριέρα που έχει έως τώρα. Προσπάθησα να βοηθήσω τον Τζέρεμι να ταιριάξει στη φιλοσοφία μας, είχε κάποια ματς που βοήθησε την ομάδα, αλλά στο τέλος ο ρόλος του ήταν περιορισμένος, διότι έπρεπε να κάνω μία επιλογή, η οποία ήταν βασισμένη σε μπασκετικά κριτήρια».

Για την παραμονή του Ταρίκ Μπλακ, σχολίασε: «Για κάθε Αμερικανό παίκτη έρχεται εδώ είναι αρκετά δύσκολο να βρίσκεται σε ένα ξένο μέρος. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στην αρχή, αλλά πιστεύω την δεύτερη σεζόν του θα είναι ακόμα καλύτερο. Θα είναι πιο σταθερός στις εμφανίσεις του. Μετά τους δύο πρώτους μήνες κατανόησε περισσότερο την κατάσταση και δεδομένα βελτιώθηκε».

Ο Σφαιρόπουλος έκλεισε καταλήγοντας: «Ήθελα να είμαι συγκεντρωμένος στο πρωτάθλημα και γι' αυτό δεν θα έλεγα για κανέναν παίκτη αν θα έρθει ή αν θα μείνει πριν από το Final 4. Όταν ήρθα, η Μακάμπι ήταν ομάδα χωρίς ταυτότητα. Κι αυτό ήθελα να χτίσω όταν ήρθα. Το πρώτο πράγμα ήταν να δουλέψουμε στην άμυνα. Είχαμε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα Ισραήλ και βελτιωθήκαμε σημαντικά στη EuroLeague. Είναι καλό να υπάρχουν παίκτες που ξέρουν πως να σκοράρουν, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που ξέρουν πως να αμύνονται. Ο Κέιν για παράδειγμα είναι ένας παίκτης που ξέρεις ότι θα θυσιάσει τα πάντα και θα παίξει με καρδιά. Δεν θα φοβηθεί να βάλει το κορμί του στις φάσεις, παίζει για την ομάδα και τα δίνει όλα στο παρκέ. Όταν φτάσαμε με τον Ολυμπιακό δύο φορές στον τελικό της EuroLeague, είχαμε την καλύτερη άμυνα».