Έχασε 10-0 ο Γιαννακόπουλος!

Το Fosonline αποκαλύπτει τι ακριβώς συζητήθηκε στη συνέλευση των μετόχων της Euroleague και την πλήρη απομόνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Έχασε 10-0 ο Γιαννακόπουλος!

Σε πλήρη απομόνωση από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρωλίγκας κατέληξε η στρατηγική του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μπορεί από το πρωί η ΚΑΕ ΠΑΟ να βομβάρδιζε επικοινωνιακά την «ενημέρωση» με πομφόλυγες του στυλ «εκλογές για τον Μπερτομέου, κάνει η Ευρωλίγκα» κλπ, κλπ, η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική.

Όχι ότι το αφεντικό του Παναθηναϊκού δεν επιτέθηκε κατά του CEO της εταιρείας στην οποία συμμετέχει (κατά το 1/11). Έκανε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Ισπανού παράγοντα, τον είπε «αποτυχημένο» και γενικά έδειξε μια ιδιαίτερη επιθετικότητα από την πρώτη στιγμή.

Εκλογές για την ανάδειξη νέου CEO στην Ευρωλίγκα δεν προβλέπονται. Ο ίδιος ο Μπερτομέου, πάντως, στην διάρκεια της συνέλευσης ζήτησε, εφόσον τίθεται θέμα, ψήφο εμπιστοσύνης με τον Ολυμπιακό μάλιστα να συναινεί και να προτείνει ψηφοφορία εκείνη την ώρα. Ο κ.Γιαννακόπουλος επανέλαβε τη θέση του για το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να μη ληφθεί κάποια απόφαση, άσχετα αν η διαρροή της «πράσινης» ΚΑΕ έλεγε για … εκλογές, που δεν πρόκειται να γίνουν.

Δεν ήταν όμως το θέμα εκεί, ακριβώς. Η συγκεκριμένη συνέλευση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις και την συμπεριφορά του «πράσινου» παράγοντα το τελευταίο δίμηνο. Όταν φτάσαμε στο προκείμενο και ο κ.Γιαννακόπουλος ζήτησε μείωση της ποινής (κάτι που μπορεί να κάνει μόνο ο Μπερτομέου), συνάντησε … τοίχο. Και τα δέκα κλαμπ που βρέθηκαν στη Βαρκελώνη είπαν «όχι» και συμφώνησαν στο ότι πρέπει να ακολουθούνται οι κανονισμοί. Αυτό το … 10-0, εξόργισε τον Δ.Γ που κατάλαβε ότι δεν υπήρχε ούτε ένας σύμμαχος στο πλευρό του.

Με τον Μπερτομέου έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Σε μια στιγμή τον ρώτησε γιατί δεν … απάντησε στην πρόσφατη κίνησή του να στείλει επιστολή και DVD με τις φάσεις που ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται ότι αδικείται (αλλά και κατηγορεί για εύνοια τις άλλες ομάδες) εισπράττοντας την εξής απάντηση: «Από την στιγμή που έστειλες τα πάντα στα μέσα ενημέρωσης, πώς να απαντήσω. Δεν ήταν κάτι μεταξύ της διοργάνωσης. Θα μπορούσες να στείλεις επιστολή μόνο σε μας. Ή να ζητήσεις συνάντηση με τον επικεφαλής της διαιτησίας».

Αυτό που δεν κατάλαβε ο Δ.Γ ήταν ότι κανείς από τους παριστάμενους δεν κατανόησε την έκρηξή του, ειδικά στο θέμα της διαιτησίας. Για αυτό και ο Σιμόν Μισράχι, πρόεδρος παραπάνω από … μισό αιώνα, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του είπε σε μια στιγμή: «Δεν είναι σωστός τρόπος αυτός. Και στο λέω με όλο τον σεβασμό που τρέφω προς την οικογένειά σου».

Υπήρξε ένταση και με τον εκπρόσωπο της Φενέρ, αλλά και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Στο τέλος ο Δ.Γιαννακόπουλος, βλέποντας το αδιέξοδο σηκώθηκε και έφυγε από την αίθουσα ποστάροντας στο ίνσταγκραμ την απόφασή του να παίξει ο Παναθηναϊκός στις διοργανώσεις της FIBA.

Την απειλή, βέβαια, ας μην την παίρνετε σαν τελεσμένο γεγονός. Το να πάει ο ΠΑΟ να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μια κουβέντα. Αν όμως βάλει κάποιος κάτω τα δεδομένα, θα καταλάβει ότι δεν … είναι τόσο εύκολο. Προφανώς ο κ.Γιαννακόπουλος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και παίρνει τις όποιες αποφάσεις. Το να προαναγγέλλει ωστόσο την υποβάθμιση της ομάδας του, σε όλα τα επίπεδα, μοιάζει με απόπειρα αυτοκτονίας. Και δεν μιλάμε, μόνο για την ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ.