Ο Ολυμπιακός αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος

Οι κινήσεις που κάνει ο Ολυμπιακός για να στελεχώσει το ρόστερ της νέας σεζόν δείχνει ότι οι Πειραιώτες έπαθαν και έμαθαν...

Ο Ολυμπιακός αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος

Η πρώτη σεζόν του Ντέιβιντ Μπλατ στο λιμάνι του Πειραιά δεν εξελίχθηκε όπως θα την περίμενε ο ίδιος αλλά και η διοίκηση και ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Οι αιτίες είναι πολλές και γνωστές. Οι ερυθρόλευκοι φέτος θέλουν να αποφύγουν τα λάθη που έγιναν την περσινή σεζόν και να επανέλθουν δυναμικά στο ευρωπαϊκό στερέωμα και στην προσπάθειά τους αυτή κινούνται προσεκτικά στη στελέχωση του ρόστερ τους προκειμένου να μην υπάρχουν «τρύπες» που μπορεί να τους κοστίσουν.

Για παράδειγμα, μια «πληγή» του Ολυμπιακού φέτος ήταν οι σέντερ του. Πέραν του Μιλουτίνοφ που πολλές φορές ήταν μια ομάδα μόνος του, οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν λίγο... soft αν θέλετε για τη θέση. Ο Λεντέι απέδειξε ότι παίζει καλύτερα στο «4» παρά στο «5», όπως και ότι δεν διαθέτει τις αμυντικές ικανότητες που ζητάει μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό από τους ψηλούς της.

Ο Μπόγρης μέχρι τα μέσα της σεζόν όσο αγωνιζόταν έδινε στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά αυτά ακριβώς που του ζητούσε ο κόουτς Μπλατ, όμως στη συνέχεια ο ίδιος ο προπονητής που τον εμπιστεύθηκε, τον «εξαφάνισε». Και η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος δεν είναι άσχημος παίκτης, στην Ισπανία έβγαλε μάτια, όμως η θέση του σέντερ στον Ολυμπιακό έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι «ερυθρόλευκοι» έβλεπαν στο ΣΕΦ τους Ντόρσεϊ, Χάινς, Ντάνστον, Χάντερ και Μπιρτς να δεσπόζουν μέσα στη ρακέτα και να αποτελούν φόβητρο για κάθε αντίπαλο που σκεφτόταν να πλησιάσει. Φέτος και πέρυσι, με το που καθόταν στον πάγκο ο Μιλουτίνοφ η ρακέτα του Ολυμπιακού στο αμυντικό κομμάτι φαινόταν «άδεια» και επέτρεπε στους αντιπάλους να βρίσκουν εύκολα καλάθια.

Αυτό το λάθος προσπαθεί να διορθώσει ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά. Για αυτό και κοιτάζει να κλείσει αθλητικούς παίκτες με έφεση στην άμυνα και καλά ποσοστά στην επίθεση. Τόσο ο Χάντερ, όσο και ο Έβανς θα βοηθήσουν αρκετά ώστε η ρακέτα να «δυναμώσει» και να περιοριστούν οι αντίπαλες επιθέσεις.

Είναι φανερό ότι στον Πειραιά τα δύο τελευταία χρόνια έπαθαν και έμαθαν. Και πλέον άπαντες ελπίζουν να έχουν θετική κατάληξη οι διαπραγματεύσεις με τους δύο παίκτες, ώστε μετά να προχωρήσουν και στις άλλες κινήσεις που σχεδιάζουν...