Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό

Η χρονιά που πέρασε ήταν ίσως η χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού από την ημέρα που οι τύχες της ομάδας πέρασαν στα χέρια των αδερφών Αγγελόπουλων. 

Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό

Τα αίτια που έφτασαν τον Ολυμπιακό στη φετινή αγωνιστική παρακμή τα έχετε διαβάσει.

Οικονομικά προβλήματα, ηχητικό μήνυμα και κάποιες άστοχες επιλογές παικτών μετέτρεψαν την ομάδα του Πειραιά από μια καλοκουρδισμένη μηχανή, σε μια ομάδα χωρίς συνοχή. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ήταν ξεκάθαρο φέτος ότι η ψυχολογία των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ δεν ήταν αυτή που έπρεπε ώστε ο Ολυμπιακός να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον βασικό του στόχο που δεν είναι άλλος από την Ευρωλίγκα, αφού στην Ελλάδα βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια το ίδιο έργο.

Προσωπικά ήμουν υπέρ της άποψης αυτό που συνέβη φέτος ότι έπρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανεχτεί πολλές άσχημες καταστάσεις που σίγουρα δεν συμβαδίζουν με την ιστορία και το μεγαλείο του συλλόγου. Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα. Στον Ολυμπιακό άργησαν λίγο, όμως το κατάλαβαν και πήραν την απόφαση σε μια χρονιά που στην ουσία μετά τα μέσα της ήταν «καμένη» να παίξουν όλα τους τα χαρτιά προκειμένου να πιέσουν ώστε να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις στο ελληνικό μπάσκετ και ειδικά στον χώρο της διαιτησίας.

Αυτό που είδαμε φέτος είναι ότι την ώρα που οι παίκτες φαίνονταν να έχουν... παρατήσει τα όπλα τους, η ΚΑΕ λειτούργησε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Ετοιμάστηκε να τα βάλει με το «σύστημα» και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για το ελληνικό μπάσκετ συνολικά. Άσχετα αν είδε όλες τις υπόλοιπες ομάδες να του γυρίζουν την πλάτη. Πολλές από αυτές το έκαναν με βαριά καρδιά, όμως και πάλι δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό, αφού από τη στιγμή που ανέχονται κάποιες καταστάσεις, αυτές θα τις κυνηγούν και θα τις στιγματίζουν για καιρό.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας που είναι ο Ολυμπιακός. Όταν ο Νίτσε έλεγε την περίφημη ρήση «ότι δεν σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του τον Ολυμπιακό. Όμως αυτή ταιριάζει «γάντι» στην κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι. Οι Πειραιώτες φέτος πέρασαν από πολλές φουρτούνες και όμως δεν πέθαναν. Μπορεί να πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν την Μπάσκετ Λιγκ από την στιγμή που η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ το μόνο που κάνουν είναι να... κοροϊδεύουν, όμως η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον υποβιβασμό της στην Α2 (αν και όταν αυτός επικυρωθεί). Ο Ολυμπιακός δεν κάνει κανέναν αγώνα να γλιτώσει την... τιμωρία της Α2. Οι όποιες δικαστικές κινήσεις γίνονται από την ΚΑΕ έχουν ως σκοπό να αναδείξουν τις παρανομίες που συμβαίνουν στην Basket League και όχι να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεων του συλλόγου. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους και ειδικά στους αντιπάλους του οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο και να πείσουν τους οπαδούς των άλλων ομάδων ότι υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο δράσης προκειμένου να γίνει κάποια... λαμογιά και να συνεχίσει «παράνομα» στην Μπάσκετ Λιγκ η ομάδα του Πειραιά.

Αστεία πράγματα είναι αυτά. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμούν πάντα τον λόγο τους, φοράνε παντελόνια και είναι βέβαιο ότι από την στιγμή που αποφάσισαν να μην αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό ήξεραν τι τιμωρία τους περιμένει. Τις λαμογιές τις αφήνουν σε άλλους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ζούμε στην Ελλάδα τις έχουν κάνει επιστήμη και δεν έχουν καμία απολύτως συνέπεια.

Όπως γράψαμε λοιπόν και παραπάνω ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Και φέτος θα επιστρέψει πιο δυνατός. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να δώσει νέα πνοή στον σύλλογο και οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι ουσιαστικές και εντυπωσιακές. Ο στόχος είναι οι «ερυθρόλευκοι»να επιστρέψουν του χρόνου στο Final Four. Οι Πειραιώτες τη δεκαετία που διανύουμε έδειξαν τον δρόμο σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, έβαλαν τα γυαλιά σε αντιπάλους - μεγαθήρια, κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο που παίζεται το άθλημα και πλέον το στοίχημα είναι να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Οπότε, οι οπαδοί του θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή και να ξέρουν ότι στο τέλος θα ανταμειφθούν για αυτή από τις κινήσεις που θα γίνουν. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να διαμορφώσουμε το ρόστερ της νέας σεζόν. Ας έχουμε απλά στο μυαλό μας την φράση του Νίτσε. Και να είστε σίγουροι ότι στην περίπτωση του Ολυμπιακού θα επαληθευτεί...