«Αυτές είναι οι υποψήφιες ομάδες για τις wild cards της Euroleague» (pic)

Έχουν γίνει ήδη γνωστές οι 16 από τις 18 ομάδες που θα συμμετέχουν στη Euroleague του χρόνου, με 2 Wild Cards να αναμένεται να δοθούν για την συμπλήρωση της 18άδας. 

«Αυτές είναι οι υποψήφιες ομάδες για τις wild cards της Euroleague» (pic)

Γνωστές είναι πλέον οι 16 από τις 18 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Euroleague της νέας σεζόν.

Η Χίμκι μετά την πρόκριση της στους τελικούς της VTB League εξασφάλισε την συμμετοχή της στο θεσμό. Από εκεί και πέρα θα δοθούν ακόμα 2 wild card προκειμένου να συμπληρωθεί η 18άδα.

Σύμφωνα με τον Λιθουανό, Ντονάτας Ούρμπονας οι ομάδες που θα παλέψουν για τη συμμετοχή τους είναι οι εξής: Παρτιζάν, Μπουντούτσνοστ, Ρίτας, Ούνικς Καζάν, Λοκομοτίβ, Νταρουσάφακα, Άλμπα Βερολίνου και πιθανώς Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα βέβαια με τις ίδιες πληροφορίες η Παρτιζάν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να βρει μία θέση στη νέα Euroleague.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Βελιγραδίου, Οστόγια Μιχαϊλοβιτς δήλωσε: «Είναι γνωστό πως η Παρτιζάν έχει κάνει αίτηση για τη Wild Card στη EuroLeague. Έχουν γίνει επίσης οι απαιτούμενες ενέργειες. Μας θέλουν και στο Basketball Champions League. Θα μιλήσουμε με όλους και θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή»

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην Euroleague:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Φενέρμπαχτσε

Εφές

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα

Μπασκόνια

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ζάλγκιρις Κάουνας

Αρμάνι Μιλάνο

Μπάγερν Μονάχου

Βιλερμπάν

Βαλένθια (EuroCup)

Χίμκι (VTB League)

Ερυθρός Αστέρας (Αδριατική Λίγκα)