Euroleague: Το βραβείο «Alphonso Ford» στον Μάικ Τζέιμς (vid)

Ο Μάικ Τζέιμς της Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν στη Euroleague για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, το οποίο φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Αλφόνσο Φορντ.

Euroleague: Το βραβείο «Alphonso Ford» στον Μάικ Τζέιμς (vid)

Ο Αμερικανός γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο, Μάικ Τζέιμς ήταν... ασταμάτητος στην επίθεση, καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19,8 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας συμπεριληφθεί στην αρχική πεντάδα της Αρμάνι και στα 30 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρώην παίκτης των Κολοσσού Ρόδου και Παναθηναϊκού κατέκτησε με διαφορά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, καθώς ο μέσος όρος του ήταν πέντε πόντους μεγαλύτερος από τον δεύτερο, ενώ σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων στα 29 από τα 30 παιχνίδια της Αρμάνι Μιλάνο.

Παράλληλα, ο Τζέιμς σημείωσε ρεκόρ πόντων στην Ιστορία της ιταλικής ομάδας, καθώς σημείωσε 595, επίδοση που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη Euroleague πίσω από τους 740 που πέτυχε πέρυσι ο Αλεξέι Σβεντ της Κίμκι και τους 609 που είχε πετύχει πριν από δύο χρόνια με την Ούνιξ Καζάν ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού- Κιθ Λάνγκφορντ.

Εκτός, όμως, από την εκτελεστική δεινότητα του, ο Τζέιμς απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού της Αρμάνι, καθώς κατετάγη δεύτερος στη διοργάνωση στις ασίστ με 6,4 μέσο όρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ