Η Ευρωλίγκα κάλεσε σε απολογία Πιτίνο και Λάνγκφορντ

Σε απολογία κλήθηκαν από την Ευρωλίγκα ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο και ο Αμερικανό γκαρντ Κιθ Λάνγκφορντ για τις δηλώσεις τους σχετικά με τη διαιτησία του πρώτου αγώνα των πλέι οφς με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ευρωλίγκα κάλεσε σε απολογία Πιτίνο και Λάνγκφορντ

Στον Πιτίνο δόθηκε προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής ή να στείλει υπόμνημα προκειμένου να απολογηθεί προς υπεράσπισή του.

Ο Αμερικανός προπονητής στην συνέντευξη Τύπου μετά το πρώτο παιχνίδι είπε ότι δεν ψάχνει για δικαιολογίες καθώς αυτό κάνουν οι αδύναμοι την ώρα που σε χθεσινή τοποθέτησή του επεσήμανε πως όλοι πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε διαιτητική απόφαση.

«Δεν θέλω να μιλάω δημόσια για τους διαιτητές. Είπα στους παίκτες μου ότι έγινε φάουλ και διαμαρτύρονταν στους διαιτητές, αντί να γυρίσουν πίσω στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις των διαιτητών. Προσπαθώ να μην δίνω σημασία στους διαιτητές. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε. Δεν ανησυχούμε εμείς για τους διαιτητές» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Λάνγκφορντ θα ακολουθήσει κι αυτός την ίδια διαδικασία για την αποστροφή των δηλώσεών του χθες πριν την προπόνηση της ομάδας του: «Το μαρκάρισμα του Καμπάτσο ήταν αντικανονικό».

Στον Παναθηναϊκό πάντως εξέφραζαν την έκπληξή τους για την χρονική τοποθέτηση της έγκλισης σε απολογία, καθώς σε λίγες ώρες οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά για το δεύτερο παιχνίδι ένα από τα πλέον κρίσιμα της σειράς των πλέι οφ.