Δάκρυα, συγγνώμη και απαντήσεις για όλα από τον Πρίντεζη

Ως πραγματικός αρχηγός ο «Πρίντε» μίλησε για την κακή χρονιά, τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και για όλα όσα συνέβησαν στην ομάδα.

Δάκρυα, συγγνώμη και απαντήσεις για όλα από τον Πρίντεζη

Ήταν μία δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό που αναγκάστηκε να παίξει κόντρα στη Νταρουσάφακα χωρίς να υπάρχει κανένα κίνητρο και με την ομάδα να έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της Euroleague. Το βράδυ ήταν ζόρικο για όλους και το έβλεπε κανείς στα πρόσωπα τους. Οι παίκτες δεν είχαν κουράγιο να παίξουν σε ένα ματς που ήξεραν ότι έγινε γιατί έπρεπε να γίνει.

Ο Γιώργος Πρίντεζης πονάει πολύ την ομάδα, είναι μία σπουδαία προσωπικότητα και λίγο πριν το φινάλε του αγώνα είχε δακρύσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν το άντεχε αυτό που ζούσε στο ΣΕΦ και λύγισε. Ήταν τα δάκρυα ενός εκ των αρχηγών, ενός ανθρώπου που αγαπάει τον Ολυμπιακό.

Μετά το τέλος του αγώνα βγήκε μπροστά όπως όφειλε να κάνει ως πραγματικός αρχηγός και ως μεγάλη προσωπικότητα. Παραδέχτηκε πως και αυτός δεν ήταν όπως έπρεπε, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στο λιμάνι.

«Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες. Πάντα σε άσχημες εμφανίσεις και πάντα σε ήττες και κάποια προβλήματα θα διαιωνίζονται και θα γίνονται μεγαλύτερα. Κανείς δεν ήταν όπως έπρεπε. Εγώ δεν ήμουν πραγματικά όπως θα ήθελε. Το πρώτο που θα θέλαμε να πούμε ήταν ένα μεγάλο συγγνώμη στον κόσμο και ευχαριστούμε όσου μας στήριξαν είτε ήρθαν, είτε όχι. Μία ειλικρινή συγγνώμη στους οπαδούς μας που μας πίστεψαν και μας στήριξαν», είπε χαρακτηριστικά ο «Πρίντε».

Αναφερόμενος σε όλα όσα έχουν ακουστεί για τις σχέσεις παικτών και το κλίμα στα αποδυτήρια είπε: «Όλοι οι παίκτες μπορούν να δεχτούν οποιαδήποτε κριτική, αλλά να δεχτείς κριτική γιατί οι σχέσεις μας δεν είναι καλές δεν αρέσει σε κανέναν παίκτη. Είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά τα προβλήματα διογκώνονται. Τα προβλήματα ήταν αγωνιστικά. Δυστυχώς χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες και για να είμαι ειλικρινής δεν την αξίζαμε την πρόκριση».

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε και για τις απουσίες, αλλά δεν τις χρησιμοποίησε ως δικαιολογία: «Όταν τα πράγματα πηγαίνουν έτσι και τελειώνουν έτσι θα ψάξεις να βρεις πολλές δικαιολογίες. Σίγουρα χάσαμε κομβικούς παίκτες όπως ο Στρέλνιεκς και ο Σπανούλης. Δεν καταφέραμε στα πιο κρίσιμα σημεία να είμαστε πλήρεις και να παίξουμε έτσι όπως θέλουμε. Το θέμα είναι πως τελειώνει η χρονιά και η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που θέλαμε».

Ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέχεια δεν έκρυψε ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό λέγοντας: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ και το όνειρο μου πάντα ήταν να μείνω εδώ και ακόμα μεγαλύτερο όνειρο είναι να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Οτιδήποτε και να πουν να κάνω θα το κάνω με μεγάλη χαρά. Έχω κάνει καλή προετοιμασίας, ήμουν υγιής, αλλά δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο δεν ήμουν αυτός που έπρεπε. Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου. Όταν χάνω κοιτάζω μέσα από τη δουλειά να γίνομαι καλύτερος».

Όσον αφορά στην επόμενη αγωνιστική περίοδο ο «Πρίντε» τόνισε: «Εγώ δεν μπορώ να πω τι θέλω από την ομάδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και ο καθένας να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα όσο καλύτερα μπορούμε. Να είμαστε όλοι μαζί, μαζί με τον Βασίλη να μας πάνε τα πράγματα όσο καλύτερα γίνεται και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η διοίκηση και ο προπονητής», ήταν τα λόγια του και κλείνοντας σχολίασε: «Όλοι στην ομάδα είναι πολύ στεναχωρημένοι. Περισσότερο απ’ ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας. Αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες και αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να φέρουμε του χρόνου τον Ολυμπιακό εκεί που ανήκει».