Ο Βατούτιν αποκάλυψε τα σχέδια της Euroleague για τη νέα σεζόν

Στο Μιλάνο συναντήθηκαν οι μέτοχοι των ομάδων της Euroleague για να συζητήσουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Ο Βατούτιν αποκάλυψε τα σχέδια της Euroleague για τη νέα σεζόν

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ , Αντρέι Βατούτιν, αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες από τη συζήτηση που είχαν οι μέτοχοι των ομάδων της Euroleague στο Μιλάνο. Είπε συγκεκριμένα:

«Το σημαντικότερο μέρος της συνάντησης το αφιερώσαμε στα οικονομικά ζητήματα. Πρώτα απ ‘όλα, μιλήσαμε για την ανισορροπία στις οικονομικές δυνατότητες των ομάδων, που σχετίζεται με το γεγονός ότι εκπροσωπούν εννέα χώρες με διαφορετική οικονομική κατάσταση.

Συνεχίζουμε την αναζήτηση μιας φόρμουλας και ενός οικονομικού μοντέλου που θα εφαρμοστεί και θα ταιριάζει σε όλους τους συλλόγους. Την τρέχουσα σεζόν ο μέσος όρος των μπάτζετ των ομάδων της Euroleague ήταν στα 25,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επιβεβαίωσαν τους προτεινόμενους από προηγούμενες φορές περιορισμούς, σύμφωνα με τους οποίους, η μέγιστη συμμετοχή του ιδιοκτήτη στο μπάτζετ μιας ομάδας μπορεί να αποτελεί το 65% του προϋπολογισμού και ο κάθε σύλλογος δεν πρέπει να δαπανά περισσότερα από το ίδιο 65% του προϋπολογισμού για τους μισθούς των παικτών και των προπονητών. Αυτό θα δώσει ώθηση για την ανάπτυξη άλλων παραμέτρων του συλλόγου.

Ξεκινώντας από την τρέχουσα σεζόν, οι λεγόμενες court seats που καθιερώνουν στα γήπεδα τόσο η ΤΣΣΚΑ όσο και άλλες ομάδες θα είναι υποχρεωτικές και θα είναι δυνατό να προστεθεί μια δεύτερη σειρά.

Τέθηκαν επί τάπητος επίσης πολλά θέματα εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ενοποίησης των γραμματοσειρών των ονομάτων και των αριθμών των παικτών στις φανέλες, όπως και των μεθόδων εφαρμογής αυτοκόλλητων διαφημίσεων στο παρκέ, εξαιτίας των οποίων έχουμε μέχρι στιγμής πολλούς τραυματισμούς.

Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις της ένωσης παικτών, πολλές από τις οποίες έχουν την υποστήριξη των συλλόγων και θα μπουν στην μελλοντική συλλογική σύμβαση.

Μια σημαντική πιθανή αλλαγή μπορεί να αφορά τις ημερομηνίες: η κανονική περίοδος πρέπει να ξεκινήσει νωρίτερα από το συνηθισμένο και να τελειώσει λίγο αργότερα, έτσι ώστε οι 18 ομάδες της Euroleague να μην αναγκαστούν να έχουν περισσότερες από επτά διπλές εβδομάδες.

Ίσως ο πρώτος αγώνας να γίνει στις 3 Οκτωβρίου και το Φάιναλ Φορ να διεξαχθεί στις 22-24 Μαΐου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέλευση της Euroleague τον Ιούλιο».