Τι απέγιναν οι δις-πρωταθλητές Ευρώπης με τον Ολυμπιακό (vid)

Διαβάστε που βρίσκονται σήμερα οι παίκτες που ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού στα "back to back" τρόπαια της Euroleague (2012-2013).

Τι απέγιναν οι δις-πρωταθλητές Ευρώπης με τον Ολυμπιακό (vid)

Κάιλ Χάινς

Ο 31χρονος πλέον Αμερικανός, ήρθε από τη Μπάμπεργκ στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011 και έκατσε για δύο χρόνια στον Πειραιά, κατακτώντας ισάριθμα τρόπαια Euroleague. Ξεχώρισε στη συνείδηση των φιλάθλων για τη μαχητικότητα του σε επίθεση και άμυνα. Από τότε μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στη ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη έχοντας κατακτήσει ακόμη μία ευρωπαϊκή κούπα το 2015.

Πέρο Άντιτς

Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε με τα «ερυθρόλευκα» από το 2011 εως το 2013 και ήταν στον «κορμό» παικτών του «back to back». Ξεχώρισε για το αξιόπιστο σουτ του από τα 6.75, αλλά και για τις περίτεχνες προσποιήσεις του στους αντιπάλους. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο «μαγικό κόσμο» του NBA,πριν γυρίσει στην Ευρώπη το 2015 για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, με την οποία πέρσι κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του την κούπα της Euroleague. Από το καλοκαίρι πραγματοποιεί την δεύτερη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Ο μεγάλος άτυχος της σπουδαίας «φουρνιάς» των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού. Μπορεί να ήταν μέλος του ρόστερ το 2012 που ο «δαφνοστεφανωμένος» κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του το ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια. Σήμερα ο Βασιλόπουλος βρίσκεται στο ρόστερ της ΑΕΚ και δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση μετά από πολλά χρόνια.

Μάρκο Κέσελ

Ο Σέρβος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια (2010-2012) και ήταν από τους παίκτες που άλλαξε την ροή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη, στη μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού από το -19 του τρίτου δεκαλέπτου. Εκείνο το καλοκαίρι αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους» καθώς δεν απέδωσε στη θητεία του τα αναμενόμενα και σήμερα αγωνίζεται μαζί με τον Άντιτς στον αγαπημένο του Ερυθρό Αστέρα.

Μιχάλης Πελεκάνος

Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ ήταν μέσα στο ρόστερ της σεζόν 2011-2012 η οποία ήταν και η τελευταία του στον Πειραιά, καθώς εκείνο το καλοκαίρι αποχώρησε. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Άρη, Πλοϊέστι (Ρουμανία) και πάλι Άρη, Πανιώνιο και πλέον βρίσκεται στο Ναύπλιο για λογαριασμό του τοπικού Οίακα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Ο «Λάζος» κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την Euroleague το 2012, όντας η 3η λύση στη θέση των ψηλών πίσω από τους Χάινς και Ντόρσεϊ. Πλέον στα 37 του έχει σταματήσει να αγωνίζεται επαγγελματικά, αλλά μαθαίνει τα «μυστικά» του αθλήματος σε παιδάκια της ακαδημίας που ίδρυσε ο ίδιος μαζί με τους Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη και Χαραλαμπίδη.

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους

Ο Λιθουανός ήρθε με τις καλύτερες «περγαμηνές» στον Ολυμπιακό αλλά δεν κατάφερε να πείσει με την απόδοση του. Παρόλα αυτά έκατσε στο ΣΕΦ για δύο χρόνια, προσθέτοντας στο «παλμαρέ» του δύο ευρωπαϊκά τρόπαια. Πλέον αγωνίζεται στη Ζιελόνα Γκόρα που συμμετείχε στο φετινό FIBA Champions League.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης

Ο θηριώδης σέντερ (2.16’) αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την σεζόν 2011-2012 αποτελώντας μία έξτρα λύση στους «ψηλούς» της ομάδας του Ίβκοβιτς. Πλέον στα 36 του χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Basket League με τη φανέλα της Κύμης.

Κώστας Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας ήταν από τα βασικά μέλη του ελληνικού «κορμού» του Ολυμπιακού στις δύο Ευρωλίγκες το 2012 και το 2013. Το 2015 αποφάσισε να γίνει κάτοικος Κωνσταντινούπολης για χάρη της Φενέρμπαχτσε, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης την περσινή σεζόν. Μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στα «καναρίνια», υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Δημήτρης Κατσίβελης

Ο Κατσίβελης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2010 μέχρι το 2015, χωρίς ωστόσο να έχει ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο. Βέβαια έβαλε και αυτός το «λιθαράκι» του στα «έπη» της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου. Πλέον αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

Έισι Λο

Το τέλειο "κουμπί" του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός, που ήρθε στα μέσα της σεζόν 2011-2012 από την Παρτιζάν, κατάφερε να δέσει αμέσως στο σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και να αποδώσει τα μέγιστα εντός παρκέ για την κατάκτηση των δύο ευρωπαϊκών τροπαίων. Τώρα δουλεύει στο Operation Department του ΝΒΑ και δηλώνει ενθουσιασμένος.

Τζόι Ντόρσεϊ

Ο Αμερικανός ήρθε στα μέσα της σεζόν μαζί με το Λο και βοήθησε στη βελτίωση της άμυνας απέναντι στα "θηρία" των αντιπάλων. Αργότερα αποχώρησε από το σύλλογο με άσχημο τρόπο εξαιτίας του ιδιαίτερα προβληματικού χαρακτήρα του. Πλέον έχει να αγωνιστεί από τη περσινή σεζόν και την θητεία του στην τουρκική Μπαλκισίρ, με το όνομα του να εμπλέκεται το Νοέμβριο σε μεταγραφικά σενάρια του Παναθηναϊκού.

2012-2013

Στράτος Περπέρογλου

Ο Περπέρογλου αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό 2012-2014 και πρόσθεσε πολύτιμη εμπειρία στο ρόστερ αλλά και πολύτιμους πόντους έξω από τα 6.75, βοηθώντας στην κατάκτηση της Euroleague στο Λονδίνο. Πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

Τζος Πάουελ

Ο άλλοτε αστέρας του NBA (έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα), ήρθε στον Ολυμπιακό το Νοέμβρη του 2012 και έκατσε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ξεχώρισε για το πολύ καλό σουτ του από τη μέση απόσταση. Πλέον αγωνίζεται στην Κορεάτικη Λίγκα με τη φανέλα της Τσανγκγουον LG Σέικερς.

Γκιόργκι Σερμαντίνι

Ο Γεωργιανός σέντερ ήρθε στον Ολυμπιακό το Δεκέμβριο του 2012 για να συμπληρώσει τους Χάινς και Πάουελ στις θέσεις των "ψηλών". Σήμερα αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Μάλαγα.

Δημήτρης Μαυροειδής

Ο Μαυροειδής άνηκε για περίπου ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής. Από το 2015 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στην ΑΕΚ με ενδιάμεση "στάση" στην Κηφισιά.

Ντόρον Πέρκινς

Ήρθε αλλά δεν "ακούμπησε" ο Αμερικανός. Πλέον αγωνίζεται στην Κορεάτικη Λίγκα με τη φανέλα της Γκογιάνγ Όριονς,