Ολυμπιακός - Μπάγερν: Θρύλος με οδηγό το αήττητο

Με σύμμαχο την ιστορία ο Ολυμπιακός κόντρα στους Βαυαρούς το βράδυ της Τρίτης (19/3, 21:00) στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός - Μπάγερν: Θρύλος με οδηγό το αήττητο

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (19/03 21:00) τη Μπάγερν Μονάχου και με οδηγό τα προηγούμενα παιχνίδια απέναντι στους Γερμανούς θα προσπαθήσοει να φτάσει στη νίκη. Οι Πειραιώτες στο παρελθόν δεν έχουν ηττηθεί σε επίσημο αγώνα από την ομάδα της Βαυαρίας, την οποία καλούνται να νικήσουν και σήμερα προκειμένου να διατηρηθούν στην 8η θέση της κατάταξης και να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες ήταν την περίοδο 2013-14. Εκεί ο Ολυμπιακός όντας πρωταθλητής Ευρώπης αντιμετώπιζε μία νέα ομάδα η οποία είχε ελάχιστες παραστάσεις στην Ευρωλίγκα και ουσιαστικά ήταν άπειρη από μεγάλα παιχνίδια. Παρόλα αυτά διέθετε πολλούς ταλαντούχους παίκτες όπως ο Ντιλέινι και ο Τζέντοβιτς αλλά και κάποιους λίγο πιο έμπειρους, όπως ο Τρούτμαν. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός αν και είχε χάσει το προηγούμενο καλοκαίρι τον Παπανικολάου και τον Χάινς, αναπλήρωσε τέλεια θα λέγαμε το κενό στις θέσεις 3 και 5, με τον Λοτζέσκι και τον Ντάνστον αντίστοιχα. Το παιχνίδι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 88-83, έχοντας καλύτερο του παίκτη τον Ντάνστον, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Ακολούθησαν οι Λοτζέσκι με 17 και Πρίντεζης με 13, ενώ ο Μάντζαρης σούταρε με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια μετρώντας 4/5 τρίποντα. Για τους φιλοξενούμενους ο Ντιλέινι σκόραρε 20 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ. Σχεδόν δύο μήνες αργότερα ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Μόναχο για το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Το τελικό 103-105 υπέρ των «ερυθρολεύκων» ήρθε πιο εύκολα από ότι φαίνεται. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το ματς μέχρι την 3η περίοδο , όταν η Μπάγερν με μία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να προσπεράσει. Στην 4η περίοδο με πρωτεργάτες τους Σπανούλη και Περπέρογλου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα και το 8-0 στην Ευρωλίγκα ήταν γεγονός για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Καλύτεροι παίκτες για τους Πειραιώτες ήταν ο Περπέρογλου με 25 πόντους και ο Σπανούλης με 24, αλλά όλοι οι παίκτες πρόσθεσαν από ένα μικρό λιθαράκι για να έρθει αυτή η νίκη.

Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που έχουν δώσει οι δύο ομάδες μεταξύ τους, είναι το φετινό που για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, ωστόσο καθώς περνούσε η ώρα οι άμυνες έσφιγγαν. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το μικρό προβάδισμα και με σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να πάρουν μία εύκολη νίκη με 72-62 μέσα στην έδρα των Γερμανών. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακός ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι που σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ, ακολούθησε ο Μιλουτίνοφ με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ Πρίντεζης, Στρέλνιεκς και Τίμα σκόραραν από 10.

Σε αυτά τα χρόνια μεσολάβησε και μία ήττα του Ολυμπιακού από την Μπάγερν με 60-77 αλλά είναι σε φιλικό παιχνίδι το 2015. Οπότε δεν προσμετράται, στην ιστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων. Το σημερινό παιχνίδι, μόνο εύκολο δεν θεωρείται για τον Ολυμπιακό, όμως το γεγονός πως δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε επίσημο αγώνα από τη γερμανική ομάδα, δεν είναι τυχαίο.