Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα playoffs

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ την Μπάγερν Μονάχου (21.00 Fosonline.gr, Novasports 1HD) με μοναδικό στόχο να φύγει νικητής και να κάνει το ένα από τα τέσσερα βήμα που απαιτούνται ώστε να βρίσκεται στους «8» της regular season όταν αυτή ολοκληρωθεί. 

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα playoffs

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με την φωτιά τους τελευταίους δύο μήνες και πλέον καλούνται να συγκεντρωθούν απόλυτα στο τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague, προκειμένου να διεκδικήσουν στα playoffs την πρόκριση στο Final Four.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι ο πρώτος αντίπαλος που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να νικήσει προκειμένου να παραμείνει στην 8η θέση της κατάταξης. Οι Γερμανοί μπορεί να μη διαθέτουν βαριά φανέλα στο μπάσκετ, όμως είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος ο οποίος αν του δώσεις την ευκαιρία να σε «πληγώσει», θα το κάνει.

Η ομάδα του Πειραιά έχει χτυπηθεί και από την ατυχία, αφού εκτός από τον Στρέλνιεκς τραυματίας είναι και ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ντέιβιντ Μπλατ θα πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει και το δικό του κενό. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει με τρεις γκαρντ, τους Ουέμπερ, Γκος και Μάντζαρη και στο αποψινό παιχνίδι δεν αποκλείεται ο κόουτς να κατεβάσει τον Τουπάν στο «2» προκειμένου να δώσει βοήθειες. Εκτός αποστολής έχει μείνει και ο Αγραβάνης ο οποίος εκτός από τενοντίτιδα διαγνώστηκε και με γαστρεντερίτιδα.

Τα περιθώρια για τον Ολυμπιακό πλέον στενεύουν επικίνδυνα και απόψε το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα κόντρα στους Βαυαρούς. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με την Γκραν Κανάρια εκτός, και τις Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ και το 4/4 δεν μοιάζει ανέφικτος στόχος.

Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο αντιπάλων είναι 100% υπέρ της ελληνικής ομάδας, αφού σε τρεις αγώνες ο Ολυμπιακός έχει πάρει ισάριθμες νίκες.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Ρόμπερτ Βικλίτσκι.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, η Εφές υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρ φιλοξενεί την Μπούντουσνοστ, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας κλείνει η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα - Γκραν Κανάρια.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague:

Τρίτη 19/3
19:00 Αναντολού Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
19:45 Φενερμπαχτσέ - Μπούντουσνοστ
21:00 Ολυμπιακός - Μπάγερν
22:00 Μπαρτσελόνα - Γκραν Κανάρια

Τετάρτη 20/3
19:15 Νταρουσάφακα - Χίμκι
21:00 Παναθηναϊκός - Μπασκόνια
21:05 Μακάμπι - Ζαλγκίρις
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο