Με νίκη συνεχίζει να αναπνέει, με ήττα μπαίνει στην «εντατική»

Ο Ολυμπιακός μπαίνει «λαβωμένος» στην τελική ευθεία της φετινής Euroleague και πρέπει να δώσει τέσσερις αγώνες χωρίς τους δύο βασικούς του γκαρντ.

Με νίκη συνεχίζει να αναπνέει, με ήττα μπαίνει στην «εντατική»

Τέσσερις αγώνες που θα καθορίσουν το αν η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Euroleague και στη φάση των playoffs και αν θα έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται τη συμμετοχής της σε ένα ακόμα Final Four. Με την εικόνα που έχουν οι Πειραιώτες το τελευταίο δίμηνο, το εγχείρημα φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Έτσι όπως τα έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» πλέον καλούνται να υπερβάλουν εαυτόν και να συνέλθουν αντιστρέφοντας την εις βάρος τους κατάσταση. Με έξι ήττες στα τελευταία τους επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια, οι παίκτες του Μπλατ δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που θαυμάσαμε όλοι στο ξεκίνημα της σεζόν και δείχνουν να είναι σε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

Οι λόγοι δεν είναι μόνο αγωνιστικοί, αφού ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό πρόβλημα και στην ψυχολογία του και αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να «γιατρέψει» ο κόουτς, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στη φετινή σεζόν της Euroleague. Άλλωστε, μετά τα όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ, θα πρέπει να θεωρούμε απίθανο ότι η ομάδα του Πειραιά θα κυνηγήσει τον στόχο του πρωταθλήματος.

Η προκλητική αδιαφορία της ΕΟΚ στα αιτήματα του Ολυμπιακού στρέφει τους Πειραιώτες αποκλειστικά στην Euroleague, οπότε ξεκινώντας από σήμερα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μεταμορφωθεί ξανά σε ομάδα που «τρώει σίδερα» και να επιστρέψει στις νίκες.

Αν δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση έχοντας μπροστά του τρεις αγώνες στο ΣΕΦ (Μπάγερν, Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα) κι έναν εκτός από την Γκραν Κανάρια, τότε θα είναι άξιος της τύχης του. Μιας τύχης που και φέτος του γυρίζει την πλάτη αφού στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν η ομάδα έχει απομείνει με μόλις τρία γκαρντ, αφού οι Σπανούλης και Στρέλνιεκς είναι στα... πιτς!

Ο αποψινός αγώνας λοιπόν του Ολυμπιακού, είναι ζωής και θανάτου. Με νίκη συνεχίζει να είναι ζωντανός στο παιχνίδι της οκτάδας. Διαφορετικά μπαίνει για τα καλά στην εντατική και έπειτα εύχεται να στραβοπατούν οι αντίπαλοί του.

Και αυτό, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στους «ερυθρόλευκους»...