Αρμάνι - Ολυμπιακός 66-57: «Ξεφούσκωσε» και στο Μιλάνο

Η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε στην Ιταλία τον Ολυμπιακό με σκορ 66-57 αφού οι Πειραιώτες έδειξαν σημάδια αντίστασης μόνο στη δεύτερη περίοδο, όταν και κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσια (23-23 στο 20') , αλλά  από εκεί και πέρα "ξεφούσκωσαν" και παρέδωσαν τα όπλα...  

Αρμάνι - Ολυμπιακός 66-57: «Ξεφούσκωσε» και στο Μιλάνο

Νέα ήττα για τον Ολυμπιακό στην Euroleague αφού οι παίκτες του Μπλατ δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές ούτε από το Μιλάνο.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική μέρα τον Μάικ Τζέιμς ο οποίος με τους 27 πόντους που έβαλε, «σκότωσε» την ομάδα του Πειραιά.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Γουέμπερ, Τουπάν, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το πρώτο καλάθι του αγώνα όμως η Αρμάνι στη συνέχεια κατάφερε να τρέξει ένα σερί 13-0 με τους Μίτσοφ και Νάναλι να αναλαμβάνουν δράση. Οι παίκτες του Μπλατ σε αυτό το σημείο ήταν ιδιαίτερα άστοχοι (1/8 δίποντα). Η είσοδος των Σπανούλη-Βεζένκοφ διόρθωσε την εικόνα των Πειραιωτών στο ματς, με τον Μιλουτίνοφ να αξιοποιεί την ασίστ του Σπανούλη, μειώνοντας σε 15-10. Ο Ολυμπιακός όμως σε αρκετές φάσεις παρουσιαζόταν στατικός στο παρκέ, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει και την μάχη στα ριμπάουντ (13-6). Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους Ιταλούς να προηγούνται με 19-10.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παπανικολάου πέτυχε το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στο ματς, με τον Σπανούλη στη συνέχεια να μειώνει σε 21-17. Ο ΛεΝτέι πέρασε στο «4» δίπλα στον Μιλουτίνοφ, όμως στο 25’ ο αρχηγός των Πειραιωτών αποχώρησε από το παρκέ καθώς γύρισε το πόδι του (ελαφρύ διάστρεμμα) και δεν επέστρεψε ποτέ στον αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, καθώς μετρούσαν 1/8 σουτ, αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι (23-21) με τον Γουέμπερ. Oι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν τις επόμενες κατοχές τους, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ώστε να πάρουν ακόμη και το προβάδισμα, με τον μαχητικό Παπανικολάου να φέρνει το σκορ στα ίσα (23-23) στα 50’’ πριν το τέλος. Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να αντιδρούν μέσω της άμυνας τους, καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο μέτρησαν σκορ 4-13 και έδειξαν ότι θέλουν να φύγουν νικητές από το Μιλάνο.

Η τρίτη περίοδος είχε πολλές ομοιότητες με την πρώτη. Η Αρμάνι μπήκε πιο δυνατά από τον Ολυμπιακό, έφτασε τη διαφορά στο +9 (34-25), όμως ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε τα όπλα και με πέντε συνεχόμενους πόντους μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Όμως το σερί του Ολυμπιακού δεν κράτησε πολύ, αφού κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος σκόραρε και μοίραζε ασίστ στους συμπαίκτες του καταφέρνοντας να ανεβάσει πάλι τη διαφορά στο +9 (44-35) 1.16'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Τελικά το δεκάλεπτο βρήκε την Αρμάνι στο +10 χάρη σε ένα απίστευτο τρίποντο του Τζέιμς από τα 8.5 μέτρα.

Η τέταρτη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έδειχνε μπλοκαρισμένος επιθετικά, ενώ από την απέναντι πλευρά ο Τζέιμς συνέχισε να κάνει «όργια» και να δίνει συνεχώς πόντους και ασίστ στην Αρμάνι. Η διαφορά έφτασε στο +16 6.48'' πριν το τέλος της αναμέτρησης και κάπου εκεί φάνηκε ότι η «μάχη» είχε χαθεί για τους παίκτες του Μπλατ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κάποια σημάδια αντίδρασης, μείωσαν 62-51 όμως τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει αρκετά, αφού απέμεναν 4.5 περίπου λεπτά για τη λήξη του αγώνα και η Αρμάνι έδειχνε να οδηγείται στη νίκη από το άστρο του Τζέιμς. Ο Ολυμπιακός τελικά δεν κατάφερε να μπει ξανά ουσιαστικά στη διεκδίκηση της νίκης, αφού η Αρμάνι έβρισκε τον τρόπο να πληγώνει επιθετικά τους Πειραιώτες και το τελικό 66-57 ήταν απόλυτα δίκαιο.

Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζάνι): Τζέιμς 27 (4/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μίτσοβ 13 (1), Ταρτσέβσκι 6 (10 ριμπάουντ), Νέντοβιτς 7 (1/7 τρίποντα), Κουζμίνσκας, Νάναλι 6, Μπρουκς 5 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Τζέρελς, Όμιτς 2.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουέμπερ 8 (7 ριμπάουντ), Γουίλιαμς-Γκος 11 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Τουπάν, Σπανούλης 2 (4 ασίστ), Μιλουτίνοβ 13 (9 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 10, Πρίντεζης 4 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ)), Μάντζαρης, ΛεΝτέι 4.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/48 δίποντα, 2/16 τρίποντα, 7/7 βολές, 27-12 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 κόψιμο 8 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο: 19/38 δίποντα, 7/26 τρίποντα, 7/10 βολές, 27-8 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 7 λάθη.