Ο Ολυμπιακός έχει εξοικειωθεί με την ήττα...

Η πέμπτη συνεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού στην Euroleague ήρθε μέσα στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μάλιστα σε έναν αγώνα που για τους Πειραιώτες ήταν από αυτούς που λέμε "do or die". 

Ο Ολυμπιακός έχει εξοικειωθεί με την ήττα...

Δεν είναι τόσο το αρνητικό ρεκόρ που έκανε ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ούτε καν ότι σε ένα μήνα εκεί που ήταν «καβάλα στο άλογο» βρέθηκε να έχει πέσει με τα μούτρα στο έδαφος και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Αυτό που αν θέλετε ξενερώνει περισσότερο από όλα τον κόσμο είναι ότι φαίνεται πια πως ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας έχει αλλοιωθεί σε ανησυχητικό σημείο...

Οι παίκτες του Μπλατ κατέρρευσαν σε ένα ακόμα παιχνίδι μόλις είδαν την ΤΣΣΚΑ να παίρνει προβάδισμα με διψήφια διαφορά. Η ανικανότητά τους να αντιδράσουν και να δείξουν πως διαθέτουν ακόμα το μέταλλο που τα προηγούμενα χρόνια έκανε όλη την Ευρώπη να υποκλίνεται μπροστά τους, είναι το στοιχείο που «παγώνει» τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχει η ομάδα φαίνεται ότι την έχουν φθείρει. Οι συνεχόμενες ήττες, ο «πόλεμος» με την ΕΟΚ και την ΚΕΔ, το ηχητικό του Πρίντεζη που διέρρευσε έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο λιμάνι. Το μόνο καλό σε όλη αυτή την ιστορία είναι η στάση του κόσμου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού παρότι δεν αντέχουν τις ήττες και σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με αυτές έδειξαν ότι στηρίζουν την ομάδα, αφού στο τέλος του αγώνα παρέμειναν στο ΣΕΦ και φώναζαν για τον Ολυμπιακό.

Όμως θα πρέπει και ο Μπλατ με τους παίκτες του να συνέλθουν άμεσα και να σώσουν ότι μπορούν από τη σεζόν. Ο στόχος της 8ης θέσης δεν έχει χαθεί ακόμα, αν και πλέον ο Ολυμπιακός έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες.

Με τα τωρινά δεδομένα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όμως πλέον πέρασε μια πολύ δύσκολη σειρά αγώνων και ακολουθεί μια άλλη κρίσιμων: Με την Μπούντουτσνοστ εκτός, με την Αρμάνι εκτός, με την Μπάγερν εντός, την Γκραν Κανάρι στην Ισπανία, την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και την Νταρουσάφακα επίσης στο ΣΕΦ. Θεωρητικά, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τις νίκες για να μπει στην οκτάδα κι από εκεί και πέρα να κυνηγήσει όποιες ελπίδες θα έχει για την υπέρβαση.

Όμως θα πρέπει να το αποδείξει και στην πράξη και με την εικόνα που παρουσιάζει τώρα η ομάδα του Πειραιά, αυτό φαίνεται «Γολγοθάς». Το μόνο γιατρικό που μπορεί να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή, είναι οι παίκτες και ο Μπλατ να βρουν τον χαμένο χαρακτήρα της ομάδας. Αυτόν που κάποτε λέγαμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» αρνούνται να χάσουν.

Όπως έχουν τώρα τα πράγματα είναι δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο...