Φουλ για Μπασκόνια ο Ολυμπιακός- Το σενάριο για εμφύλιο

Χωρίς ανακατατάξεις στη βαθμολογία ολοκληρώθηκε η 29η αγωνιστική της Euroleague.

Φουλ για Μπασκόνια ο Ολυμπιακός- Το σενάριο για εμφύλιο

Το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στη Μάλαγα απέκλεισε για τους ερυθρόλευκους το σενάριο της δεύτερης θέσης η οποία έχει «καπαρωθεί» από τη Φενέρ.

Οι ερυθρόλευκοι με νίκη τους την τελευταία αγωνιστική επί της Ζαλγκίρις εξασφαλίζουν την τρίτη θέση. Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν και η τελευταία αγωνιστική κυλήσει δίχως εκπλήξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ολυμπιακός να παίξει με την Μπασκόνια που θα υποδεχτεί την 30η αγωνιστική την Εφές.

Εν ολίγοις

Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει 3ος
Α) Αν κερδίσει την Ζάλγκιρις Κάουνας

Β) Αν ηττηθεί από την Ζάλγκιρις Κάουνας και κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπάμπεργκ

Γ) Αν ηττηθεί από την Ζάλγκιρις Κάουνας, κερδίσει ο Παναθηναϊκός την Αρμάνι στο Μιλάνο και ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάμπεργκ στην Ισπανία. Αν συμβεί αυτός ο συνδυασμός αποτελεσμάτων, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι τρίτος, ο Παναθηναϊκός τέταρτος και η Ρεάλ Μαδρίτης πέμπτη!

Ο Ολυμπιακός θα είναι 4ος
Α) Αν ηττηθεί από την Ζάλγκιρις Κάουνας, κερδίσει η Μπάμπεργκ την Ρεάλ στη Μαδρίτη και πάρει ο Παναθηναϊκός το διπλό στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι. Σε αυτή την περίπτωση οι πράσινοι θα είναι τρίτοι.

Ο Παναθηναικός θα είναι 3ος
Α) Αν κερδίσει την Αρμάνι στο Μιλάνο και ηττηθούν ο Ολυμπιακός από την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ και η Ρεάλ από την Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι 4ος
Α) Αν κερδίσει την Αρμάνι στο Μιλάνο και ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάμπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι 5ος
Α) Αν η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει την Μπάμπεργκ.

Β) Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί από την Μπάμπεργκ, εκείνος ηττηθεί από την Αρμάνι Μιλάνο και η Ζάλγκιρις Κάουνας κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Έτσι θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία με την Ρεάλ τέταρτη, τον Παναθηναϊκό πέμπτο και τους Λιθουανούς έκτους.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι 6ος

Α) Αν χάσει στο Μιλάνο από την Αρμάνι, η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει εντός έδρας την Μπάμπεργκ και η Ζάλγκιρις επιβληθεί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Σε αυτή την περίπτωση οι Μαδριλένοι θα πάνε στο 19-11 και θα είναι τέταρτοι, οι πράσινοι στο 18-12, το ίδιο και οι Λιθουανοί που όμως είχαν κερδίσει με 6 πόντους στο Κάουνας και είχαν χάσει στην παράταση στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους θα υπερτερεί σε αυτή την ισοβαθμία και θα μας οδηγήσει σε ελληνικό "εμφύλιο".

Αυτό είναι το μοναδικό σενάριο για ντέρμπι αιωνίων στα προημιτελικά της διοργάνωσης που δίνουν το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου.


Το πιθανότερο: Ο Παναθηναϊκός θα παίξει είτε με πλεονέκτημα, είτε με μειονέκτημα με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Ζάλγκιρις και νίκη της Μπασκόνια επί της αδιάφορης Αναντολού Εφές, θα συναντήσει τους Βάσκους.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την ήττα της από τη Ζαλγκίρις μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι διάλεξε αντίπαλο, αφού θα πέσει πάνω στην όγδοη Χίμκιι και δεν θα χρειαστεί να φύγει από τη Μόσχα.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Χίμκι - Φενέρ 64-73

Εφές - Μπαρτσελόνα 83-107

Μπάμπεργκ - Αρμάνι 78-83

Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-72

Μάλαγα – Ολυμπιακός 87-85

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 79-82

Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-73

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 75-56

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 05/04

ΤΣΣΚΑ - Ερυθρός Αστέρας

Φενέρ - Μάλαγα

Αρμάνι - Παναθηναϊκός

Μπαρτσελόνα - Χίμκι

Μπασκόνια - Εφές

Παρασκευή 6/4

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις

Βαλένθια - Μακάμπι

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ

Η βαθμολογία: