Να μην αποσπαστεί ο Ολυμπιακός από τους στόχους του

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ όμως οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια και αυτό που προέχει πλέον είναι να αφοσιωθούν εκεί.

Να μην αποσπαστεί ο Ολυμπιακός από τους στόχους του

Σύμφωνοι, είναι μεγάλη ιστορία αυτή που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Ήταν καιρός να σηκώσει ανάστημα απέναντι σε όσους νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια και χαιρετίστηκε με τεράστια χαρά από τους οπαδούς του.

Στις εγχώριες διοργανώσεις τα έχουμε δει όλα πλέον όταν αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» οπότε τίποτα δεν μας κάνει έκπληξη. Αν κάτσει κάποιος να σκεφτεί πόσες φορές υπήρξαν παράπονα σε αγώνες της ομάδας του Πειραιά με τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να γράψει τόμο!

Από τα non call φάουλ, στα βήματα του Γιασικεβίτσιους και τα μαζεμένα φάουλ του Μιλουτίνοφ, φτάσαμε σε σημείο να βλέπουμε μέχρι και την ανικανότητα της γραμματείας να δώσει το τάιμ άουτ που ζήτησε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτά συμβαίνουν στον θαυμαστό κόσμο του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ και το κακό είναι ότι οι περισσότεροι τα είχαμε συνηθίσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να γράφουμε πριν τους αγώνες για τις επικείμενες... σφαγές που ακολουθούσαν!

Ο Ολυμπιακός πλέον βαδίζει σε άλλο μονοπάτι, αφού η διοίκησή του αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε αυτή την φαρσοκωμωδία. Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να αποσπάσει τους παίκτες από το να πετύχουν τον στόχο της εισόδου της ομάδας αρχικά στην τετράδα της regular season της Euroleague κι έπειτα στο Final Four.

Καλά όλα αυτά που γίνονται εκτός παρκέ, όμως οι παίκτες του Μπλατ θα πρέπει να είναι 1000% συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις αφού ακολουθούν δύο ματς - φωτιά στην Ευρωλίγκα, αυτό με την Εφές στην Τουρκία και την ΤΣΣΚΑ στον Πειραιά. Αγώνες δύσκολοι που απαιτούν τη σοβαρότητα όλων προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να σβήσουν τις τελευταίες τους ήττες στη διοργάνωση και να μην πέσουν πιο χαμηλά στη βαθμολογία.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι «ψημένοι» σε τέτοια ματς και το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, το μόνο που τους μένει είναι να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους που είναι εντός του παρκέ, να κάνουν τις νίκες που πρέπει και να συνεχίσουν να μεγαλώνουν τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.

Άλλωστε, για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι οπότε θα πρέπει να προβληματιστούν αυτοί που τους έφτασαν σε αυτό το σημείο...