Βιλερμπάν: Απογοήτευση στην τελευταία της χρονιά

Η Βιλερμπάν αποχωρεί από τη Euroleague, παρουσιάζοντας μια από τις χειρότερες ομάδες των τελευταίων ετών στη διοργάνωση. 

Βιλερμπάν: Απογοήτευση στην τελευταία της χρονιά

Ήταν γνωστό από την αρχή της σεζόν ότι η Βιλερμπάν δε θα συνέχιζε στη Euroleague τη νέα σεζόν. Λίγο το ΝΒΑ Europe, λίγο η επένδυση που δεν της βγήκε κι η κακή της οικονομική κατάσταση ώθησαν τη γαλλική ομάδα να κάνει, από νωρίς, γνωστό ότι δε θα συνεχίσει.

Έτσι, αποφάσισαν φέτος να προβούν σε περικοπές, έχοντας μακράν το μικρότερο μπάτζετ της διοργάνωσης. Βασικά, ήταν τόσο μικρό που ο γαλλικός σύλλογος δέχθηκε πρόστιμο κι απαγόρευση μεταγραφών. Με αυτά τα στοιχεία, δε θα έπρεπε να μας φανεί περίεργο το γεγονός ότι η Βιλερμπάν τερμάτισε, με διαφορά μάλιστα, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το Ρεκόρ της

Η Βιλερμπάν ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με ρεκόρ 8-30. Πολύ πιο χαμηλά από την προηγούμενη χρονιά που είχε 13 νίκες σε 34 αγώνες. Παράλληλα, ήταν η ομάδα με τον χειρότερο επιθετικό δείκτη, μόλις 108.1 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ και στην άμυνα δεν ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα (118.3 πόντους παθητικό, 14η επίδοση της λίγκας). Έτσι, είχε τον μακράν χειρότερο συντελεστή με -10.2 πόντους, που δείχνει πόσο κακή ήταν, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Παίκτες

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν κι έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν στη Euroleague. Ο Μπράιαν Ανγκόλα ήταν ένας από αυτούς, με τον Κολομβιανό γκαρντ να έρχεται στο σύλλογο τον Γενάρη και να γράφει πολύ καλά νούμερα στην επίθεση (15.3 πόντους, 3.9 ασίστ).

Από κοντά και ο Γκλιν Γουότσον, που μάλλον είναι στο στόχαστρο ορισμένων ομάδων της διοργάνωσης τη νέα σεζόν (14.2 πόντους, 3.1 ασίστ). Τέλος, ο Τομά Ερτέλ (9.2 πόντους, 5.4 ασίστ) βρήκε χώρο να δείξει την ποιότητά του, έστω και σε προχωρημένη ηλικία, ενώ ο Νάντο Ντε Κολό βοήθησε (13.6 πόντους, 4.7 ασίστ), πριν πάει στη Φενέρμπαχτσε.

Απολογισμός

Βάση του μπάτζετ, των νούμερων, της επιθετικής και της αμυντικής συγκομιδής, μπορούμε να πούμε με μεγάλη άνεση ότι η φετινή έκδοση της Βιλερμπάν ήταν μια από τις χειρότερες ομάδες των τελευταίων ετών της Euroleague. Ο γαλλικός σύλλογος πήρε τη θέση του "σάκου του μποξ" που κατείχε μέχρι πέρσι η Άλμπα Βερολίνου, γνωρίζοντας ότι δε θα είχε μέλλον στη διοργάνωση.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110