Ολυμπιακός: Καμία υποτίμηση με την Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να θεωρήσει δεδομένη τη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια στο ματς της Πέμπτης (19/3, 21.15) στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός: Καμία υποτίμηση με την Μπασκόνια

Αν κάποιος δει τους αριθμούς της φετινής Ευρωλίγκας, θα έχει κάθε λόγο να ποντάρει άνετα σε νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια, στο ματς που θα δώσουν οι δύο ομάδες το βράδυ της Πέμπτης (19/3, 21.15) στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Ωστόσο, οι αριθμοί δεν παίζουν μπάσκετ και κανένας σε αυτήν τη διοργάνωση δεν κερδίζει αν δεν αποδώσει καλύτερα από τον αντίπαλό του.

Από τη μία πλευρά, ο Ολυμπιακός προέρχεται από την επιβλητική νίκη επί της -καλύτερης άμυνας και πρωτοπόρου ομάδας της λίγκας- Φενέρμπαχτσε, παίζει σταθερά καλό μπάσκετ μετά την απώλεια του Κυπέλλου, είναι δεύτερος στην κατάταξη της Ευρωλίγκας και αγωνίζεται ξανά μπροστά στο θερμό κοινό του.

Από την άλλη, η Μπασκόνια προέρχεται από 6 συνεχόμενες ήττες (και 8 στα τελευταία 10 παιχνίδια της), με τρεις σερί «100άρες» παθητικό εκτός έδρας, ευρισκόμενη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χωρίς να διεκδικεί κάτι ουσιαστικό πλέον εδώ και καιρό. Επίσης, είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα της λίγκας με το ανεκδιήγητο ρεκόρ 1-12!

Εύλογα, λοιπόν, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η συνθήκη είναι ιδανική για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται στο «καυτό» του σπίτι την πιο αδύναμη εκτός έδρας ομάδα της διοργάνωσης, έχοντας μόλις ρίξει 104 πόντους στην καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας. Συν τοις άλλοις θα είναι και υπερπλήρης, αφού επιστρέφουν οι Ταϊρίκ Τζόουνς, Κόρι Τζόζεφ και Μόντε Μόρις, που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στη Φενέρ βάσει κανονισμού.

Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως σημείωσε εύστοχα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ιδίως σε τέτοια θεωρητικά εύκολα παιχνίδια στα οποία η νίκη θεωρείται δεδομένη πριν καν παιχτεί το ματς, είναι πολύ εύκολο να επαναπαυτείς και να την... πατήσεις.

Το «κλειδί», λοιπόν, για τον Ολυμπιακό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν είναι τόσο αγωνιστικό, όσο πνευματικό, αφού οποιαδήποτε μορφή υποτίμησης του αντιπάλου δεν αποκλείεται να αποβεί μοιραία. Εφόσον οι Πειραιώτες «νικήσουν» πρωτίστως τον εφησυχασμό, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα νικήσουν και την Μπασκόνια, δεδομένου ότι από πλευράς ποιότητας δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης...



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110