Η πρώτη φετινή εμφάνιση playoffs του Ολυμπιακού, με ένταση και σκληράδα από άλλα χρόνια

Ο Ολυμπιακός έδωσε μια γεύση για το τι να περιμένουμε στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. 

Η πρώτη φετινή εμφάνιση playoffs του Ολυμπιακού, με ένταση και σκληράδα από άλλα χρόνια

Διαχρονικά, η Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έτσι, κάθε ματς απέναντι στους Καταλανούς μπορεί να είναι χρήσιμο, ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι, μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε έναν εξαιρετικό δρόμο.

Για άλλη μια φορά, οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν με πατημένο το γκάζι, παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα, που ουσιαστικά συντήρησαν μέχρι την ανάπαυλα. Ο Βεζένκοφ συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις MVP, οι Γουόρντ και Ταϊρίκ προσφέρουν ασύλληπτη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στην τρίτη περίοδο, η Μπάρτσα επιστρέφει. Λογικό εν μέρει, πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Αλλά ακόμη και στην επιστροφή των Καταλανών, υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα πάει και πάλι μπροστά. Κυρίως γιατί οι φιλοξενούμενοι παίρνουν προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το 0-2 επειδή...ο Κλάιμπερν είναι παιχταράς και βάζει τρομερά δύσκολα, κρεμασμένα σουτ. Και, για να είμαστε δίκαιοι, επειδή βελτιώθηκε αισθητά η άμυνά της.

Όλα αυτά, όμως, ίσχυσαν για μόλις μια περίοδο. Γιατί στην τελευταία είχαμε...lockdown.

Τέσσερις πόντοι. Τόσους έβαλε η Μπαρτσελόνα στα πρώτα 8:45 του τέταρτου και καθοριστικού δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να βγάζει σκληράδα κι ένταση από άλλα χρόνια. Ο Μπαρτζώκας δικαιώνεται απόλυτα με τη συνειδητή επιλογή του να κρατήσει μέσα τον Φουρνιέ με 4 φάουλ και τον Γάλλο να είναι ο κρυφός MVP στο φινάλε. Απλά δείτε σε επανάληψη τα τελευταία οκτώ λεπτά και παρατηρήστε τι κάνει ο Φουρνιέ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Φυσικά, ο Ταϊρίκ Τζόουνς συστήθηκε για τα καλά στο κοινό των ερυθρόλευκων, οργιάζοντας απέναντι στους ποιοτικούς μεν, μη αθλητικούς ψηλούς της Μπαρτσελόνα. Το είχε ανάγκη αυτό το «ξεμπούκωμα» ο Αμερικανός σέντερ, το είχε ανάγκη και το γήπεδο.

Κερασάκι στην τούρτα, το τρίποντο του Ντόρσεϊ στο φινάλε. Που μπορεί να μην έδωσε τη διαφορά, αλλά σίγουρα μας πρόσφερε το φωτογραφικό κλικ της χρονιάς στον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Υ.Γ. Ωραία δείγματα μας άφησε ο Κόρι Τζόσεφ στο ντεμπούτο του. Μετρημένος, χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες, έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες. Αναμένουμε σε ακόμη περισσότερα.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110