Βατούνιν: «Ήθελα να διώξω τον Ιτούδη...»

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε δηλώσεις του ανέλυσε τον λόγο που στηρίζει τον Δημήτρη Ιτούδη παρά το γεγονός ότι έχασε την Euroleague, ενώ μίλησε και για τα εννιά συμβόλαια της ΤΣΣΚΑ που λήγουν το καλοκαίρι.

Βατούνιν: «Ήθελα να διώξω τον Ιτούδη...»

Ο Αντρέι Βατούνιν είναι γνωστό ότι είναι άνθρωπος της υπομονής και δε βιάζεται να πάρει αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της ομάδας του.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Μόσχας, επιβεβαίωσε τη φήμη του λέγοντας ότι θέλει να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον προπονητή της ΤΣΣΚΑ, κάτι που αποφάσισε κατόπιν μεγάλης ανάλυσης. Διαβάστε παρακάτω τι είπε για τους 9 παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι:

«Συνεργαζόμαστε καθημερινά με τον Ιτούδη και τον υποστηρίζω. Είναι θέμα σεβασμού. Όταν δουλεύεις κάθε μέρα με έναν άνθρωπο για τρία χρόνια και παίζεις ημιτελικό χωρίς δύο τραυματίες (σ.σ. Ντε Κολό και Χάινς), δεν είναι δίκαιο να ρίχνεις την ευθύνη στον προπονητή.

Δουλεύει σκληρά, ξέρει καλά το μπάσκετ και άξιζε να παραμείνει και φέτος. Μετά το περσινό Final 4 ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα. Όλοι περίμεναν έναν νέο προπονητή. Θα ήταν εύκολο για μένα να τον απολύσω μετά το Final 4 για να κάνω το χατίρι στα ΜΜΕ και τους φιλάθλους, αλλά κατόπιν μεγάλης ανάλυσης σκέφτηκα πως αξίζει έναν ακόμη χρόνο.

Τελειώνουν εννιά συμβόλαια το καλοκαίρι, αλλά θα περιμένουμε. Όλα εξαρτώνται από το Final 4. Πιστεύω πως είναι ένα έξτρα κίνητρο. Αν θέλεις να μείνει στην ΤΣΣΚΑ, πρέπει να πετύχεις»