Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Νίκη για να μπει με το δεξί στη «διαβολοβδομάδα»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ την Μπασκόνια (21.00, fosonline.gr, Novasports 1HD) θέλοντας να πάρει μια ακόμα νίκη στη διοργάνωση σε εβδομάδα διπλής αγωνιστικής.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Νίκη για να μπει με το δεξί στη «διαβολοβδομάδα»

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ θα υποδεχτούν απόψε την Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει να παίρνει νικηφόρα αποτελέσματα και να παραμείνει σε τροχιά τετράδας και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του.

Οι Πειραιώτες την Πέμπτη θα ταξιδέψουν στην Μαδρίτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης και σήμερα ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «γκέλα», αφού η Εφές η οποία είναι ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό αγωνίζεται στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις, οπότε είναι πιθανό το «στραβοπάτημα» και μια καλή ευκαιρία να περάσουν από πάνω της στην κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα να ρολάρει και οι παίκτες φαίνεται ότι έχουν μπει καλύτερα στο πνεύμα της φιλοσοφίας του Ντέιβντ Μπλατ, γεγονός που έχει φέρει ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα είναι σημαντικό ότι οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά δείχνουν πιο έτοιμοι απ' ότι στο πρόσφατο παρελθόν, με τρανά παραδείγματα τον Στρέλνιεκς που «βγάζει μάτια» όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του και τον Γιάνις Τίμα, ο οποίος στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ σημείωσε 17 πόντους και πλέον απομένει να δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα και να αποτελεί συνεχώς ένα έξτρα όπλο για τον Μπλατ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σε εξαιρετική κατάσταση παίκτες - κλειδιά όπως ο Μιλουτίνοφ, ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου και άπαντες είναι απόλυτα έτοιμοι για τη μεγάλη αναμέτρηση, αφού τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια πλέον θεωρούνται ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά ντέρμπι στο μπάσκετ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς, ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς και o Εσθονός Ράιν Πεεράντι.